Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 28 maart 2009

Verslag The Bony King Of Nowhere live in Nijdrop op 27 maart - Innemende eenvoud

Nijdrop programmeerde gisterenavond 2 veelbelovende Belgische namen die de voorbije weken al door verschillende mensen zijn bejubeld op Indiestyle. Hoog tijd om zelf eens een kijkje te gaan nemen, luidt dan de logische conclusie.
Ansatz Der Maschine beoordelen zou vrij oneerlijk zijn. Ondanks al het positieve dat ik van medewerkers van de site - zowel schrijvers en fotografen - hoorde over deze groep, moest ik al snel besluiten dat dit gewoon mijn genre niet is. Een waardeoordeel over de muziek vellen laat ik dus over aan anderen. De visuals stonden me in elk geval wel erg aan. Het publiek had voor het voorprogramma meer over dan een beleefdheidsapplaus, wat altijd een positief teken is.
Over The Bony King Of Nowhere is de laatste weken al veel gezegd en geschreven. Of zijn album het Belgische debuut van het jaar is, kunnen we op 31 december nog beslissen. Aan de hand van zijn optreden in Nijdrop kunnen we in elk geval zonder verpinken stellen dat dit een echte belofte is, en niet zomaar een hype.
We hoorden natuurlijk vooral liedjes uit het deze maand verschenen debuutalbum "Alas My Love". De plaat parkeert al enkele weken in de Ultratop en kreeg positieve kritieken bij de vleet. Is het dan moeilijk om live de verwachtingen helemaal waar te maken? Blijkbaar niet. Zanger Bram Vanparys trekt met zijn ongelofelijk zuivere stem de meeste aandacht naar zich toe. Zijn bindteksten kunnen duidelijker, maar als hij aan het zingen gaat, dan worden we er stil van.
Echte uitschieters waren er niet, maar The Bony King Of Nowhere bewijst alvast dat sober en vervelend geen eeneiige tweelingen zijn. De ritmesectie, bestaande uit contrabas en ingetogen drums, blijft discreet op de achtergrond. De gitaren tekenen illustraties bij een dagje uit in de duinen of op de heide. De overige muzikanten maken het plaatje compleet, en zorgen voor liedjes die propvol details zitten, en toch even makkelijk verteren als een ultralight lenteslaatje.
Innemend, noemen we zulke momenten. We zagen een veelbelovende show van een charismatische frontman en een band die de nummers perfect inkleurt. Als Fleet Foxes en Kings Of Convenience internationaal furore knnen maken, moet dat ook voor deze bende lukken. In april staan er een zestal optredens van de Bony King gepland, 4 in Belgiƫ, 1 in Nederland en 1 in Frankrijk. Verdere details vind je op de MySpace van de groep. We raden je in elk geval heel sterk aan om zeker 1 van deze concerten mee te pikken.
Links:
The Bony King Of Nowhere MySpace
Nijdrop

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: