Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 29 maart 2009

Great Lake Swimmers - Lost Channels, een loepzuiver schot in de roos

Great Lake Swimmers, de groep rond Tony Dekker, vuurt sinds ongeveer 7 jaar met de regelmaat van de klok cd's op ons af. We zullen het maar meteen toegeven: "Lost Channels", hun 4de album inmiddels, is een loepzuiver schot in de roos.
Dekker is een man met een baard, en zulke kerels durven weleens folkmuziek maken. Goed geraden, manneke, hoewel folk voor Great Lake Swimmers een breed begrip is. Opener "Palmistry", "Pulling On A Line" en "She Comes To me In Dreams" voeren ons terug naar de akoestische R.E.M. zoals Michael Stipe en de zijnen weleens uit de hoek durfden te komen ten tijde van albums als "Green" en "Out Of Time". Best dansbaar dus, we krijgen er zowaar zin van om in een vijver te duiken en het tussen de bronstige kikkers mee op een kwaken te zetten.
Met zo goed als alle overige nummers bewijzen Dekker en band dat ze niets te vrezen hebben voor jonge wolven als Fleet Foxes. In stilte genieten, heet zoiets, en hoe verder de CD vordert, hoe sterker het zen-gevoel zich van ons meester maakt. De vroege jaren 70 lijken vaak plots wel heel dichtbij.
Dit zorgt voor een langspeler waarop variatie troef is, maar het niveau constant hoog blijft. Als de teller in "The Chorus In The Underground" iets teveel richting hoempapa country gaat, werkt dit om 1 of andere bizarre reden zelfs niet al te hard op onze zenuwen. De overige nummers op "Lost Channels" zijn immers zo goed, dat we het de Great Lake Swimmers met plezier vergeven. Een verrijking voor iedere platencollectie, deze CD.
De groep live aan het werk zien kan deze lente in Vera (30apr), Vooruit (1mei), DB's (2mei), Paradiso (4mei) en Botanique (16mei). Voor tickets en verdere info verwzijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.

Ons oordeel: 4/5

Links:
Great Lake Swimmers MySpace
Great Lake Swimmers homepage
Vera
Vooruit
dB's
Paradiso
Botanique

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: