Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 6 maart 2009

Passion Pit - Manners, tracklist bekend, release op 18 mei, optredens in België en Nederland in het verschiet?

Binnen een 10-tal dagen begint SXSW, het grootste showcase festival ter wereld, in Austin, Texas. Vraag maar eens aan The Ting Tings wat enkele optredens ginder tot gevolg kunnen hebben. Het Britse duo trok vorig jaar naar de States om enkele sets te spelen als veelbelovende band, en keerde van SXSW terug als 1 van de grote nieuwe wereldwijde hypes.
Het blijft een beetje koffiedik kijken wie de kenners er dit jaar tot in de hoogste succeshemel zullen katapulteren. Passion Pit uit Cambridge, Massachusetts is als je het ons vraagt echter een grote kanshebber. Met "Chunk Of Change" leverde de groep eind september al een pracht van een EP af. Enkele van de 7 nummers hiervan kun je volledig beluisteren op MySpace en last.fm. Daar beschrijven ze Passion Pit als Peter Gabriel en Scritti Politti die samen covers van Prince spelen op het pianootje van je kleuterneefje. Zelf zouden we hen bestempelen als de missing link tussen Black Kids en Mgmt. Hun full album debuut zal normaal gezien op 18 mei het daglicht zien. Eentje om naar uit te kijken, absoluut. De tracklist zou eruit zien als volgt:

01 Make Light
02 Little Secrets
03 Moth's Wings
04 The Reeling
05 Eyes as Candles
06 Swimming in the Flood
07 Folds in Your Hands
08 To Kingdom Come
09 Sleepyhead
10 Let Your Love Grow Tall
11 Seaweed Song

Op 15 mei speelt Passion Pit op het Great Escape Festival te Brighton. Een IQ van 150 is dan niet nodig om te vermoeden dat de band ook in de rest van Europa zal toeren, en België en Nederland niet zal overslaan. Iets voor Les Nuits Botanique? Wij zetten ze alvast op ons verlanglijstje.
Links:
Passion Pit MySpace
Passion Pit last.fm

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: