Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 6 maart 2009

Fabchannel stopt ermee - geeft populaire website echt de pijp aan Maarten op vrijdag 13 maart?

Het bericht dat Fabchannel binnen een week de boeken dichtdoet sloeg ons vandaag met verstomming. De website, die al 9 jaar lang zowel rechtstreeks als achteraf integrale concerten uitzendt, zou binnen 1 week offline gaan.
Het zint de beheerders van de website niet dat een groot aantal platenlabels nog steeds geen toestemming geeft om concerten van hun bands uit te zenden. Daardoor krijgt Fabchannel het steeds moeilijker om adverteerders te vinden en zo aan de middelen te geraken die nodig zijn om te overleven.
Wordt vrijdag 13 maart echt een zwarte ongeluksdag? Het ziet er zo naar uit. De beleidsmakers in de muziekindustrie zijn er al in geslaagd om pas véél te laat het belang van downloads te onderkennen. Ze zien nog steeds met zijn velen niet voldoende de waarde in van online muziekpers en bloggers, merken ook wij helaas nog regelmatig. Fabchannel geen full support geven is ons inziens ook een cruciale flater. Hopelijk hoeft het zover niet te komen en kunnen we ook na 13.03.2009 nog online concerten bekijken op deze uitzonderlijke site.
Link:
Fabchannel

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

1 opmerking:

Erik zei

echt heel jammer