Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 23 november 2008

The Fireman - Electric Arguments, doorslaggevevende argumenten, zoveel is zeker

Dat Paul McCartney niet meer voor het geld plaatjes moet opnemen is genoegzaam bekend. Dat hij samen met Youth zin kreeg om The Fireman van onder het stof te halen is een goed idee. Temeer daar ze een overeenkomst bereikten met een indie label en dus geen commerciële druk voelden. Op "Electric Arguments" kunnen we vaststellen dat dit heeft geleid tot een pak moois op een album dat bulkt van de variatie.
Opener "Nothing Too Much Just Out Of Sight" klinkt smerig. Vermeng The Beatles van "Helter Skelter" met die van "Come Together" en je zit in de buurt. "Two Magpies" dartelt op speelse wijze van een groen fris eiland naar een hele grote speeltuin en flirt in de zandbak met Tom Waits. "Sing The Changes" maakt plezier op de wip en keilt zichzelf metershoog de lucht in, om samen met de eenden rond te vliegen. The Wings zijn dan niet ver weg. Het zou ons absoluut niet verbazen als dit nummer de komende weken niet uit de ether te branden is. "Travelling Light" past dan weer perfect in het oeuvre van Fleet Foxes. "Highway" combineert een catchy riff à la "The Architect" van dEUS met de groove van de meest energieke Lenny Kravitz.
Moeten we nog verdergaan? Of raden we je aan om naar de winkel te stappen en de CD te kopen? McCartney en Youth hebben zich hoorbaar uitstekend geamuseerd, en hun fantasie de vrije loop gelaten. Het resultaat klinkt even innemend en afwisselend. En ook verrassend, als je wilt. "Electric Arguments" klinkt zo fris als het debuutalbum van een bende jonge twintigers, verrijkt met het genie van enkele schier onevenaarbare muzikanten.
Ons oordeel: 4.5/5
Links:
The Fireman MySpace
The Fireman officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: