Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 8 mei 2008

Tunng, Cafeneon en This Is The Kit in de Orangerie op 7 mei - Geslaagde opening van Les Nuits Botanique

De Schuur en Chokri zijn ongetwijfeld jaloers op het weer dat iemand hierboven heeft voorzien voor Les Nuits Botanique. Hoewel het festival zich grotendeels binnen afspeelt, was het voor aanvang en tussen de concerten door aangenaam toeven, daar buiten in het Brusselse zonnetje. Je waande je bijna in Benicassim of op Arezzo Wave.
Maar goed, het ging dus over Les Nuits Botanique. This Is The Kit opende voortreffelijk in de Orangerie. Een duo zonder schoenen, zij met sokken, hij blootsvoets, bracht eenvoudige, rustige, akoestische genietfolk. Ze komen uit Engeland, verblijven in Parijs, en noemden hun CD "Krulle Bol". Vreemd? Misschien. Tot je weet dat de zangeres een Vlaamse grootvader heeft. Het publiek hield in elk geval de adem in bij het horen van zoveel moois.
Cafeneon speelde een thuismatch en had wat fans in de zaal zitten. Maar ook zonder hadden ze ons wel aan het klappen gekregen. Indie in het Frans, het is weer eens wat anders. De songs deden ons af en toe afdwalen richting shoegaze, en nog vaker richting new wave. Qua show zat het goed, met de mannelijke bandleden die zich duidelijk amuseerden en niet nalieten dit duidelijk te laten merken. De zangeres leek er niet echt met haar gedachten bij. Een dijk van een stem, maar de présence van iemand die al 37 minuten staat te wachten op een bus die maar niet komt opdagen.
Maar we waren gekomen voor Tunng. Hun teksten had ik eerlijk gezegd nog nooit aandachtig beluisterd. Ik ben dus wel even geschrokken bij de aankondiging van veel van de liedjes. Als Tunng begint te spelen, zingen de sterren mee. De akoestische gitaren, de zachte drums en de speelgoedinstrumenten zuigen je zo mee naar sprookjesland. Eens aangekomen, merk je dat de bandleden boze wolven, tovenaars en heksen zijn. Nooit iemand anders gekend die op zulk een zachtaardige wijze kan zingen over oudjes die banken overvallen, over mensen die vermoord worden, of iemand die er zelf op uittrekt om te doden. Jullie zullen niet verbaasd opkijken als we zeggen dat "Bullets" en "Bricks" de beste nummers waren. "The Pioneer" werd achterwege gelaten. Begrijpelijk, want welke band wil er graag een leven lang achtervolgd worden door een cover? Tunng had genoeg mooie eigen nummers om de verzameling nare sprookjes met onvermijdelijk slechte afloop toch nog om te toveren tot een avond met een happy end. De bandleden vertelden dat ze graag naar de Botanique komen. Hopelijk blijven ze dat het komende decennium elk jaar 1 keer doen.
Links:
Tunng MySpace
Cafeneon MySpace
This Is The Kit MySpace

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: