Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 8 mei 2008

Laetitia Sheriff - Games Over, een gevarieerd slaatje vol lekkere ingrediënten

"Games Over" van Laetitia Sheriff had in de winkels moeten liggen op 29 april, maar zal volgens MySpace pas verschijnen op 27 mei. Dit trio is het zoveelste bewijs dat Frankrijk momenteel een nagenoeg onontgonnen bioveld is, bezaaid met nog niet (helemaal) ontdekt natuurtalent. Gesteund door hun steeds beter uitgesproken en gezongen Engels, en geholpen door het grensoverschrijdende MySpace, beginnen de afstammelingen van Lodewijk de Zonnekoning stillaan uit te zwermen over de muziekafdeling van Moeder Aarde.
Veel weten we niet over het trio Laetitia Sheriff. Zangeres Laetitia verzorgde al (achtergrond)zang op enkele nummers van andere artiesten. In 2004 kregen we van haar het album "Coodification", dat om 1 of andere reden aan onze aandacht ontsnapt is. "Games Over" is alvast niet hetzelfde lot beschoren. Op MySpace geeft het trio geen inspiratiebronnen vrij, maar we gokken op bijvoorbeeld Throwing Muses, Siouxsie And The Banshees, PJ Harvey, Regina Spektor, Dresden Dolls en Juliana Hatfield. Over invloeden gesproken: ons favoriete nummer is het speelse "Easily Influenced". Ook "Evil Eye", het volgende nummer op de CD, krijgt zonder problemen een brede lach op ons ritmisch meeknikkende gezicht. Daarna gaat het in "Solitary Play" zowaar een beetje de Britse tour op. Dan refereren we aan de vele bands die momenteel de 80's doen herleven. Voor de rest vinden we niet echt songs die er in positieve of negatieve zin uitspringen. Wie houdt van veelzijdige popmuziek met een vrouwenstem op de voorgrond moet "Games Over" zeker eens aan een luisterbeurt onderwerpen. De CD zal in België en Nederland verdeeld worden door Munich Records.
Links:
Laetitia Sheriff MySpace
Laetitia Sheriff officiële site

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: