Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 5 september 2009

Willard Grant Conspiracy - Paper Covers Stone: eentje voor de echte fans

Al bijna anderhalf decennium lang krijgen we van de Willard Grant Conspiracy met de regelmaat van de klok nieuwe albums vol intrigerende en meeslepende tristesse. Je hoeft met zo'n lange en mooie staat van dienst geen Ethias of andere Lotto Arenas te vullen om een best of album te mogen uitbrengen, dat spreekt voor zich. Het is echter niet aan Robert Fisher en zijn groep besteed om te doen zoals alle anderen. Op "Paper Covers Stone" vinden we dan ook niet gewoon een tiental bij elkaar gesprokkelde deuntjes om geld uit de zakken van de fans te kloppen. Wel een remake van een aantal van hun beste nummers.

Een verrijking? Niet echt, zeggen we, en als we daardoor de stempel van cultuurbarbaren meekrijgen dan nemen we dat er maar bij. Van de 13 nummers blijven er slechts 2 onder de 4-minutengrens. Wat op zich natuurlijk geen reden is om een album zonder verpinken af te schrijven. Uiteraard wordt het dan wel een pak moeilijker om de aandacht van de luisteraar vast te houden.

Willard Grant Conspiracy blijft op deze verzamelaar sowieso nog vaak overeind door de unieke stem van Robert Fisher, die zich qua charme en warmte moeiteloos kan meten met de stem van Johnny Cash, of die van Eric Burdon van The Animals. Als we de zang even buiten beschouwing laten zijn de liedjes op "Paper Covers Stone" evenwel te monotoon, te langdradig en doen de nieuwe versies zo goed als steeds onder voor het origineel.

De CD "The Best Of Willard Grant Conspiracy" noemen zou bijna heiligschennis geweest zijn. We kijken alvast al uit naar het volgende album van dit collectief. In de tussentijd zullen we ongetwijfeld nog vaker hun vorige "Pilgrim Road" opleggen dan deze "Paper Covers Stone". Eentje voor de echte fans, deze verzamelaar.

Ons oordeel: 3/5

Links:
Willard Grant Conspiracy MySpace
Willard Grant Conspiracy homepage

Geen opmerkingen: