Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 12 september 2009

Chris Garneau - El Radio: tristesse gekoppeld aan schwung en theatraliteit

In 2006 waren we erg te spreken over "Music For Tourists", het full CD debuut van Chris Garneau, een Amerikaan uit Boston die nu in het artistiek vruchtbare Brooklyn woont nadat hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht in Frankrijk. De man liet vrienden en tegenstanders 3 jaar lang wachten op een opvolger van die plaat. "El Radio" is in bepaalde landen al enkele weken te koop, en ligt ongeveer nu ook in de Belgische en Nederlandse platenwinkels.

Chris Garneau in een notendop: de tristesse van Antony & The Johnsons gekoppeld aan de schwung zoals Patrick Wolf die ook in zijn rustigere werk weet te leggen en de theatraliteit van Amanda Palmer. Soms zelfs in een en hetzelfde nummer, zoals de zanger dat weergaloos illustreert in "Fireflies", dat als het ware perfect alle gezichten van Chris Garneau samenvat in een kleine 3 minuten muziek. Paradoxen zijn de Amerikaan evenmin vreemd. Zo zingt hij in het prachtige "Over And Over" over this fucking thing als betrof het een hoofdstuk uit het grote boek der etiquette.

De nummers op deze CD zijn in het algemeen veeleer ingetogen. Beste maatjes met sfeerlicht en romantiek, als het ware. Uitstekend gezelschap om weer helemaal zen te worden na 14 energievretende uren. Genieten van de stem van Chris Garneau is even onvermijdelijk als de boer die opkomt na het te snel drinken van een beker cola, en de man weet er fijne, afwisselende arrangementen rond te weven. Rond de stem, niet rond de boer.

Het enige wat je op "El Radio" kunt aanmerken is dat er geen echte klapper op staat. Dat nummer dat je minstens 72 uur onafgebroken niet uit je hoofd krijgt, ontbreekt. Wat Chris Garneau ons op dit album wel biedt is een collectie boeiende en afwisselende songs, die een uiterst genietbaar geheel vormen.

Links:
Chris Garneau MySpace
Chris Garneau homepage
Verdeeld door Munich Records
Een pak reviews, dagelijks nieuws, concertfoto's en meer op Indiestyle

Geen opmerkingen: