Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 17 juli 2009

Doctors & Dealers - Lost Friends And New Found Habits, lichtvoetig maar niet simplistisch

Dankzij Team William mag je in België tegenwoordig popmuziek maken zonder dat de critici in een boog om je heen lopen. In Zweden is pop allang geen vies woord meer. Een CD als "Lost Friends And New Found Habits" van Doctors & Dealers is bij onze verre noorderburen dan ook lang geen vreemde eend in de bijt. Wat vooral niet wil zeggen dat het een doordeweeks album is, versta ons niet verkeerd. Heb je je ooit afgevraagd hoe Little Boots zou klinken zonder elektronica? Misschien wel als Doctors & Dealers.

Eerlijk gezegd kregen we deze CD niet van een label in de hoop dat we ze zouden reviewen. Officieel is ze in België zelfs niet te koop, maar via het internet geraak je er wel aan via de MySpace of de website van Doctors & Dealers. Wij wonnen het kleinood in een wedstrijd op MySpace. Vele luisterbeurten later genieten we nog altijd zo hard van vrolijke huppelnummers als "The Odds Are On Our Side" en "Rock 'n' Roll Dream", of van rustige, innemende liedjes als "How Many Hours Can A Cat Stay Asleep en "A Phonecall Home" dat we niet anders kunnen dan dit album onder uw aandacht te brengen.

Hou je van een lieftallige vrouwenstem en lichtvoetige doch niet simplistische deuntjes die tot stand komen met vrijwel alleen traditionele instrumenten, toetsen inbegrepen? Dan is deze muziek zeker wat voor jou. Af en toe missen we wat variatie. Een nummer als "He Went Down" is ook gewoon niet goed genoeg om op gelijk welk album te staan. In zijn geheel vormen de songs op "Lost Friends And New Found Habits" wel een aangename CD, die een uitstekend humeur nog meer kleur geeft.

Ons oordeel: 3.5/5

Links:
Doctors & Dealers MySpace
Doctors & Dealers homepage
Check Indiestyle voor veel meer releases, wedstrijden, dagelijks muzieknieuws en veel meer

Geen opmerkingen: