Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 30 mei 2009

Be My Weapon - March/2009, een fijne vriend voor een rustig moment

David Freel houdt zich al zo'n 20 jaar bezig met Swell, een groep die in die tijd een schare trouwe volgelingen vergaarde. Af en toe doet de man ook andere dingen. Zoals nu bijvoorbeeld op het album "March/2009" waarop hij zich in alle stilte laat gaan als Be My Weapon.
We weten ondertussen al zo'n beetje wat we van Freel mogen verwachten. Op dit album trekt hij weer een blik open vol veelal rustige, veelal (semi-)akoestische nummers waarin de toon wordt gezet door een traditionele mix van zang, gitaar, bas en drum. Misschien ligt het aan ons dat we dit nog nooit hadden gemerkt op 's mans eerdere platen, maar het geluid dat Freel op "March/2009" voortbrengt doet ons heel regelmatig denken aan de Nirvana van hun unplugged CD. Luister bijvoorbeeld maar eens naar "Love Is Just So Overrated". Meteen één van onze favorieten.
Of er klassiekers op deze CD staan? We twijfelen eraan. Met "Bad Bad Bad", "Are You Sure?" en "Focus Please..." staan er nog enkele hele mooie nummers op. Een album als dit noemen we hier graag een fijne vriend voor een rustig moment, of de ideale achtergrond voor een goede babbel.

Ons oordeel: 3/5

Links:
Be My Weapon MySpace
Swell homepage

1 opmerking:

Anneloor zei

mooi, net een rustig moment, dus het kwam goed uit :)