Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 14 maart 2009

Verslag The Dø live in Koninklijk Circus op 13 maart - Nootje om te kraken, dat zal lekker smaken

Zomer. Festivals. Pukkelpop. The Dø. Lente. Zaalconcerten. Koninklijk Circus. The Dø. Als er 1 ding is dat we na gisterenavond wel zeker weten, is dat het volgende: hoe meer The Dø, hoe beter. Nadat we de groep in augustus 2008 in de Club op Pukkelpop al een topconcert zagen weggeven, deden ze dit gisterenavond in totaal andere omstandigheden opnieuw.
Het Koninklijk Circus was maar voor iets meer dan de helft volgelopen, maar behalve misschien de kassier was er niemand die zich daaraan stoorde. Voorprogramma Yoko Sound uit Brussel kon pakweg een derde van de aanwezigen aardig boeien. Wij behoorden tot de andere 66,66666 procent, wat niet wil zeggen dat we hun muziek gaan afbreken. Totaal ons genre niet, volstaat dat als uitleg?
The Dø deelde met "Playground Hustle" en "At Last" meteen 2 rake klappen uit. Hopelijk denkt de UNO er niet aan om muzikale clusterbommen te verbieden, want met zo'n begin heb je gegarandeerd voor de rest van de show de hele zaal mee. De formidabele akoestiek van het Koninklijk Circus helpt absoluut om de muziek extra in de verf te zetten.
Wat heeft The Dø live dat veel andere groepen niet hebben? We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: oog voor detail. Eerst en vooral een zangeres met een stem uit de duizend. De groep hecht daarnaast behalve aan een vlekkeloze uitvoering van de songs ook enorm veel belang aan het showaspect. Daarom gaan we toch naar een optreden, nietwaar? Anders leggen we toch gewoon thuis de CD op? Bij deze groep zijn zelfs de roadies verkleed, respectievelijk als duivel en als geraamte. Simpel, maar je moet eraan denken, en de toegevoegde waarde staat buiten kijf.
Hoe ziet de toekomst eruit voor The Dø? Schitterend, als je het ons vraagt. Niet alleen hielden ze tot en met afsluitend bisnummer "Stay Just A Little Bit More" het niveau constant erg hoog. Veelbelovend was het nieuwe nummer dat The Dø bracht. De titel ontglipt ons even, maar we kunnen je wel zeggen dat het liedje meer elektronica bevat dan we totonogtoe gewend zijn, en een dansbaarder ritme. en dat het naar nog smaakt. We weten niet voor wanneer het volgende album van de groep gepland is. We weten wel dat we er ongeduldig op wachten. En dat The Dø niet moet aarzelen om onze honger deze zomer te komen stillen met enkele shows op festivals.
Links:
The Dø MySpace
Koninklijk Circus

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: