Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 17 maart 2009

The Stone Roses - reünie met 21 Britse concerten in zomer van 2009?

De geruchten doen al een tijdje de ronde dat The Stone Roses een reünie overwegen. Op de site van NME lezen we dat volgens Engelse krantenberichten Ian Brown eindelijk zijn naam heeft gezet onder een contract voor een reünietoernee met 21 concerten op Britse bodem in de zomer van 2009. Dat zou dan precies 20 jaar na hun titelloze, en tevens tijdloze, debuutalbum zijn.
NME heeft ook een overzicht gemaakt van redenen waarom de geruchten wel waar zouden kunnen zijn, evenals een lijst met tegenargumenten. Zo is er met zulk een legendarische hereniging ongetwijfeld een flinke smak geld gemoeid. Edoch, gitarist John Squire, die destijds al instond voor het artwork van The Stone Roses, heeft deze zomer 3 exhibities lopen. Die in Oldham is overigens zijn grootste tentoonstelling ooit, en hij heeft er zijn handen zo vol mee dat hij zijn gitaar nog nauwelijks aanraakt.
Voorlopig blijven we dus nog in het ongewisse. Om heel eerlijk te zijn: ondergetekende zit ook niet echt te wachten op een reünie. Een religie is het niet, maar we weten dat The Stone Roses bestaan hebben, dat ze beestig goed waren, en dat we hen voor eeuwig zullen aanbidden. Een serie half geslaagde optredens kan dit prachtige beeld alleen maar genadeloos ontkrachten. Als Ian Brown op concerten af en toe eens "Waterfall" en "I Wanna Be Adored" speelt, zijn we al meer dan tevreden.
Links:
The Stone Roses op YouTube
Het artikel op NME

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: