Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 17 maart 2009

The Big Pink - Velvet te koop vanaf 20 april, live in Botanique op 30 april

Sommige groepen grijpen je van bij de eerste luisterbeurt naar de keel, en zetten vervolgens je volledige binnenste in vuur en vlam. The Big Pink, nieuwste raspaardje in de 4AD-stal, is er zo eentje. Bij dit label kun je er bijna geld op zetten dat de muziek psychedelisch zal zijn, en dat gitaren een belangrijke rol spelen, en gelijk heb je ook weer in dit geval.
Deze Britten tekenden begin februari een deal bij 4AD, en releasen in april met "Velvet" hun 1ste single voor dit huis. Wat ze nu al laten horen in hun player op MySpace, belooft enorm veel goeds. Geluidstapijten met elektronica en gitaar die doen denken aan het beste van The Jesus & Mary Chain en de vroege My Bloody Valentine, wie ons ook maar een heel klein beetje kent weet dan dat we waarschijnlijk binnen de seconde overstag gaan. Als het knap in mekaar zit, tenminste, en dat is bij The Big Pink zeker het geval, wat in grote mate komt door de intrigerende zang. Op de nieuwe single "Velvet", waarvan de clip al te zien is op YouTube, domineert de elektronica iets nadrukkelijker.
Een beetje muziekfan wil zo'n groep natuurlijk zo snel mogelijk live aan het werk zien, en dat kan. Op 30 april speelt The Big Pink live in Botanique, die daarmee zijn reputatie als trendsettende zaal alle eer aandoet. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal. Een Nederlandse datum konden we nog niet ontwaren, hoewel we er bijna zeker van zijn dat dat niet lang meer zal duren.
Links:
The Big Pink MySpace
The Big Pink homepage
Velvet videoclip
Botanique

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: