Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 16 maart 2009

Placebo - Battle For The Sun, release voorzien voor 8 juni 2009

Placebo bestaat 13 jaar, maakte in die tijd 5 albums, die samen in totaal 10 miljoen keer over de al dan niet digitale toonbank gingen. Brian Molko, Stefan Olsdal en Steve Forrest maken tegenwoordig de dienst uit, en stellen trots hun volgende album "Battle For The Sun" voor. De release is pas voorzien voor 8 juni, maar morgen (17 maart) krijgen jullie alvast een 1ste voorsmaakje. Zane Lowe, 1 van de meest gerespecteerde radio dj's ter wereld, mag in zijn show op BBC Radio 1 exclusief het titelnummer laten horen in wereldpremière. Afstemmen vanaf 20 uur dus.
Na de tour die volgde op hun vorige album "Meds" nam Placebo afscheid van drummer Steve Hewitt en verving hem door de pas 22-jarige Steve Forrest. De groep koos bewust voor een jonge kerel, omdat zijn enthousiasme, dat een 1ste grote wereldtoernee onvermijdelijk met zich meebrengt, aanstekelijk zou moeten zijn en afstralen op de andere 2 groepsleden.
Een andere grote verandering is de breuk met platenfirma Virgin. Placebo had genoeg van de bemoeienissen van een major label en bekostigde de opnames van "Battle For The Sun" zelf. Daarna sloot de band in alle delen van de wereld kleinere distributiedeals af, zodat bijvoorbeeld Pias er in Europa voor zal zorgen dat de CD in de winkels terechtkomt. Onder meer Oasis en The Futureheads deden dit Placebo al voor, en we vermoeden dat een pak andere artiesten in de toekomst hetzelfde pad zullen volgen.
Placebo speelt in 2009 live op Pinkpop en Rock Werchter. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de festivals.
Links:
Placebo MySpace
Placebo homepage
Pinkpop
Rock Werchter
BBC Radio 1 online

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: