Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 15 maart 2009

Electric Six - Flashy, muziek die hengelt naar al je zintuigen

Niet alle artiesten hebben het gemakkelijk tegenwoordig. Ondanks een culthit als "Gay Bar" of een wereldsong met een magistrale clip als "Danger! High Voltage" moet Electric Six momenteel door Europa trekken zonder dat hun laatste album "Flashy" in de lage landen veel aandacht kreeg. Dat de groep op 17 maart in de Effenaar speelt, en op 18 maart in de VK, vonden we alvast voldoende om de CD toch te bespreken.
"Gay Bar, Pt 2" trekt het album op gang met een knipoog naar het verleden. We weten dan ook onmiddellijk wat ons te wachten staat: 3 kwartier knallen, weg van de ingewikkelde wereld, doorheen 13 eenvoudige songs, waarin gitaar, ritme en plezier centraal staan. Hoewel Electric Six nergens de Nobelprijs van de inventiviteit of de goede smaak beoogt, staan er enkele enorm knappe nummers op "Flashy". Deze smaakmakers dansen broederlijk hand in hand met minder geslaagde liedjes die een beetje doelloos ronddwalen of op opgefokte songfestivalnummers lijken.
Een constante op deze CD is dat je voelt dat een groep als Electric Six eigenlijk vooral gemaakt is voor het podium. Om te kunnen genieten van deze band heb je al je zintuigen nodig. Je moet deze Amerikanen niet alleen horen, maar tevens zien, en in zekere zin ook ruiken, voelen en proeven. Zoals we in de inleiding reeds aanhaalden krijg je daartoe deze week de kans in de Effenaar op 17 maart en de VK op 18 maart. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.

Ons oordeel: 3/5

Links:
Electric Six MySpace
Electric Six homepage
De wereldclip van "Danger! High Voltage"
Effenaar
VK

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: