Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 15 februari 2009

Verslag Woodpigeon live in Botanique op 15 februari - Deze duif zal niet op je hoofd schijten

Af en toe laten we ons graag verrassen. Dan trekken we naar een concert nadat we een groep 3 keer hebben beluisterd op MySpace, en kijken we wat ze er live van terecht brengen. Zo ook vandaag met Woodpigeon, die optraden in de Rotonde van Botanique. De Brusselse zaal heeft een reeks genaamd "New Talents, Cool Prices!" die concerten van minder bekende artiesten aanbiedt aan spectaculair lage prijzen, en dit concert viel onder deze vlag.
Over naar de muziek. Er was geen voorprogramma, zodat Woodpigeon zelf het podium al betrad om 20u15. In eerste instantie dook niet de hele groep op, maar een duo dames, 1 op viool en 1 op toetsen, die ons vergastten op een instrumentaal nummer. Daarna kregen we voor de rest van de avond vooral een zestal te zien, met uitzondering van een solomoment voor zanger en gitarist Mark Andrew. We geraakten regelmatig onder de indruk van 's mans heldere stem. Op muzikaal vlak zat het meestal ook wel snor. De bijna helemaal volle Rotonde genoot in elk geval met volle teugen. Zelf vonden we het bij momenten geniaal, al klonk het soms ook wel eentonig. Het volledig ontbreken van percussie zat daar zeker voor veel tussen.
Woodpigeon deed nochtans alles wat ze konden om voor voldoende variatie te zorgen. De groep bewees dat je als zestal toch heel ingetogen, bijna minimalistische muziek, kunt brengen. En dat je toetsen, strijkers, blazers, gitaren en enkele "speciallekes" met mekaar kunt verenigen zonder geforceerd of gekunsteld over te komen. Mark Andrew deed ook zijn best om tot een vlotte interactie met het publiek te komen, al deed de zaal niet echt mee. Hij wilde absoluut dat we het Belgisch volkslied zongen, maar verlegen Belgen die we zijn wilden we dat natuurlijk niet. Grappig waren ze in elk geval ook wel, de mensen van Woodpigeon. Wat dacht je van volgende uitspraak: "Na het optreden verkopen we CD's. Je kunt betalen met geld of met chocolade. Veel chocolade"?
Na het optreden kwam de groep 2 keer toe voor enkele bisnummers, en speelde die ook vol overtuiging, zodat het zeker niet als een verplicht deel van de set overkwam. De fans hebben ongetwijfeld enorm genoten. Voor nieuwsgierigen als wij was het zeker en vast ook een fijne show. Eentje zonder dieptepunten, maar helaas ook gespeend van echte uitschieters. Woodpigeon is geen duif die op je kop zal schijten of op gelijk welke andere manier op je zenuwen zal werken, maar met de prijzen op de kleinveetentoonstelling zal ze ook niet gaan lopen.
Links:
Woodpigeon MySpace
Woodpigeon homepage
Botanique

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: