Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 22 november 2008

Verslag I'm From Barcelona live in Muziekodroom op 21 november - Ambiance hoeft niet hol te zijn

Iedereen die een mailtje stuurde naar Muziekodroom mocht gratis binnen voor het concert van I'm From Barcelona, zodat de zaal meer dan aardig vol zat. Een geniale zet dus, en hopelijk voor herhaling vatbaar, want aan een leeg kot heeft niemand wat.
Emanuel Lundgren had zo'n 11 mensen meegebracht, waaronder de frivole achtergrondzangeressen Frida en Cornelia en een hoop mannen waarvan we de namen zo'n beetje heel erg vergeten zijn. 3 gitaren, een bas , een drum, keyboards en blazers gebruiken en toch niet ontaarden in een kakafonie? Het kan. I'm From Barcelona bewijst dat je zelfs op deze manier eenvoudige nummers kunt maken waarbij het feestgehalte de belangrijkste waardemeter is. En alsof de muziek nog niet vrolijk genoeg is spuiten deze Zweden de zaal nog vol rechthoekige confetti en pompen ze er ook nog een dertigtal ballonnen bij.
Meer moet dat eigenlijk niet zijn. De liedjes van het laatste album mogen dan iets minder bijblijven, instant klassieker "We're from Barcelona" slaagt er sowieso keer op keer in een goedgeluimde zaal nog een beetje blijer te maken. "Don't Give Up On Your Dreams, Buddy", de single waarmee de bal in Zweden aan het rollen ging en dus het begin van het I'm From Barcelona-verhaal is, is minder bekend, maar even catchy, net als "Treehouse".
Zoals op Pukkelpop 2007 maakte de groep ook deze keer weer een enorm goede indruk in Hasselt. Vanavond speelt de groep in Atak te Enschede, op 27 november kun je I'm From Barcelona aan het werk zien in de VK. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen. Voor het concert in VK kun je op Indiestyle overigens nog steeds duotickets winnen.
Links:
I'm From Barcelona MySpace
I'm From Barcelona website
Muziekodroom
Atak
VK
Naar de wedstrijden

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: