Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 19 oktober 2008

Verslag M83 en Yuko live in Trix op 18 oktober

Yuko heeft net het debuutalbum "For Times When Ears Are Sore" uitgebracht, en mag hier en daar te lande bewijzen dat ze het ook live kunnen waarmaken. In Trix kon de groep in elk geval op veel goedkeurende blikken rekenen, en op meer dan een beleefdheidsapplaus. We genoten heel erg en intens van een overwegend rustige set vol originele invalshoeken. Instrumenten als de koffiemolen of de zaag en het piepschuim gebruiken, en dat niet als gadget, maar ten goede van het geheel, is altijd aangenaam voor het oog en het oor.
M83 kennen we alleen van op MySpace en van op Pukkelpop, waar we niet eens een volledige set meepikten, maar zo hard genoten dat we die show op 7 zetten in onze top 15 achteraf. Een volledige CD hebben we er nog nooit van gehoord, en op veel airplay moeten deze heren en dame ook al niet rekenen. Tijdens het optreden in Trix meenden we een duidelijk verschil te ontwaren tussen de M83 van een paar jaar geleden en die van nu. Waar deze Fransen een tijdje terug vooral klanktapijten en geluidsmuren neerzetten, zijn ze op hun laatste album "Saturdays = Youth" veel dansbaarder. Pop kun je het nog niet noemen, maar wel een stuk toegankelijker dan vroeger. Het waren ook de meest recente nummers die me het meest aanspraken, al zat er in heel het optreden geen enkel zwak moment. De communicatie tussen groep en publiek blijft beperkt tot een "Merci, merci beaucoup" om de zoveel tijd en een groet op het einde met de hand op het hart, maar dat wisten we al van in Kiewit. Wat telt is en blijft toch de muziek. Hoewel de geluidsmuren die M83 soms optrekt weinig bevatten die de band onderscheidt van soortgenoten in het genre, zat het wel allemaal mooi in elkaar en bleef elk nummer boeiend van begin tot eind. Toch maar eens kopen misschien, die CD "Saturdays = Youth".
De komende weken staat er in Trix nog heel wat moois op het programma met The Wedding Present, High Places, Le Loup en veel meer. Bekijk de volledige kalender op de site van Trix.
Links:
M83 MySpace
M83 officiƫle site
Yuko MySpace
Trix

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: