Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 21 september 2008

Verslag The Futureheads Botanique 21 september - Skip To The End? Nee, de rewindknop graag

The Futureheads stonden na Pukkelpop in onze Top 5 van beste optredens die we tijdens deze driedaagse hadden gezien. In de Botanique deden ze deze sterke set nog eens lichtjes over, met enkele liedjes erbij, en enkele anderen die er helaas tussenuit vielen. Geen "Yes, No" ditmaal om mee te beginnen, en ook niet verderop in de show, maar de sfeer zat er toch van bij de start goed in .
De Orangerie was tot onze grote verbazing slechts half gevuld. Singles als "The Beginning Of The Twist", "Walking Backwards" en "Radio Heart" kregen in België dan ook veel te weinig airplay. Live klonken deze nummers alweer lichtjes fantastisch, al deden ook "Hounds Of Love", "Decent Days And Nights", "Skip To The End" en nog wat anderen het verre van slecht. Op het podium staken The Futureheads opnieuw nóg meer energie in hun liedjes dan op CD en het publiek liet het zich duidelijk welgevallen. De moshende zatte Engelsen waren er, in tegenstelling tot een dikke maand geleden, niet bij deze keer, maar van stilstaan was er ook geen sprake.
Geloof het of niet, maar The Futureheads hadden nog nooit eerder in Brussel gespeeld. Dit was niet hun eigen keuze, maar die van hun vorige platenmaatschappij, die de groep meer richting States en Japan probeerde te pushen. Nu ze met Nul Records hun eigen label hebben opgericht, kiezen deze kerels uit Sunderland zelf waar ze willen spelen. Ze beloofden alvast vanaf nu veel vaker naar ons land af te zakken. Wij zullen er ongetwijfeld opnieuw bij zijn, en jullie hopelijk ook. Die Orangerie moet vol, neem dat van ons aan. We hebben het beste met je voor.
Graag vertellen we nog even dat de Botanique ook in de komende weken een paar fantastische groepen mag verwelkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Infadels, Blood Red Shoes of The Ting Tings? Voor een volledige kalender, tickets en meer info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal.
Links:
The Futureheads MySpace
The Futureheads officiële site
Botanique

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

1 opmerking:

Unknown zei

Ik had dit optreden een hele tijd op voorhand al aangestipt, maar op het laatste moment toch maar niet gegaan.. (ben van hasselt)
had er tochwel spijt van