Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 21 september 2008

Malibu Stacy - Marathon, een runner's high van 44 minuten

Malibu Stacy zette voor de opnames van "Marathon" de grote middelen in en dit heeft geloond. De CD namen ze op in Brooklyn onder leiding van Scott Norton (TV On The Radio, Coco Rosie) en voor de mix en de mastering haalden ze er nog wat ander knap volk bij.
"Hotel De Police" is een instrumental -tenzij je ooh la, ooh la la la en aaah ah ah tekst vindt- die de deur openslaat en je willens nillens meesleurt voor een tocht van bijna 3 kwartier extase. Hierbij krijg je meer dan voldoende afwisseling. "I Was Spartacus" is een vrolijke flierefluiter die je 's morgens op een zonovergoten terras meteen in de juiste stemming krijgt. Meestal ligt het tempo wat hoger en zijn groepen als The Libertines, The Cribs of The Killers niet ver uit de buurt. Malibu Stacy verstaat perfect de kunst om het beste van de 60's te mengen met hier en daar een koffielepel 80's en het betere werk van nu en daar een originele Luikse wafel mee te bakken. Zonder slagroom, dus je blijft er van smullen en je wordt niet dik, integendeel. Als kers op de wafel lijkt de zang vaak op de stem van 1 van mijn favoriete zangers aller tijden, John Watts van Fischer Z.
"Marathon" ligt vanaf maandag 22 september in de Belgische winkels. De Nederlandse release is voorzien voor begin 2009. De CD nu al bestellen via een Belgische site is zeker en vast de moeite waard. Malibu Stacy speelt de volgende maanden live in Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen en andere Belgische steden. Check hun MySpace voor de precieze datums en plaatsen.
Ons oordeel: 4,5/5
Links:
Malibu Stacy MySpace
Malibu Stacy Facebook
Malibu Stacy officiƫle site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: