Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 19 september 2008

Student Welcome Concert 2008 op 2 oktober op Schouwburgplein in Kortrijk met Shameboy, A Brand, Balthazar en meer

Traditiegetrouw kun je op de eerste donderdag van oktober naar het Student Welcome Concert in de Kortrijkse binnenstad, meer bepaald op het Schouwburgplein. Dit jaar zijn we alweer toe aan de achtste editie. De voorbije 7 jaar kon dit festival telkens rekenen op zo'n 5000 muziekliefhebbers, zowel van binnen als ver buiten Kortrijk.
De affiche ziet er ook dit jaar weer heel mooi uit. Vanaf 17 uur kun je op 2 oktober kijken naar Curry And Coco, een Noordfranse band zonder album maar met mooie vooruitzichten. Nu maandag mogen ze in de ABClub openen voor Crystal Castles, als dat een argument kan wezen. Met hun sprankelende elektropop zouden ze weleens de verrassing van de dag kunnen zijn. Op tijd komen is dus de boodschap.
Daarna krijgen we Steak Number Eight, de winnaars van Humo's Rock Rally 2008. Niet helemaal ons genre, maar tijdens Marktrock hebben we op de Vismarkt toch genoten van hun klanktapijten. Balthazar mag als 3de het podium op, en we konden dit jaar al 3 maal vaststellen dat zoiets telkens op een feestje uitdraait. Live komt de muziek van deze groep helemaal goed uit de verf, al kijken we ook vol ongeduld uit naar een debuutalbum dat er hopelijk snel komt. De 2 afsluitende acts hebben geen introductie meer nodig. A Brand zet momenteel het Vlaamse muzieklandschap op stelten met hun album "Judas". Shameboy mag rond half 11 's avonds als laatste het podium op, om met hun elektro het inmiddels pikdonkere Schouwburgplein nog een laatste keer uit de bol te doen gaan.
Nog een laatste argument nodig om te gaan? Ze voorspellen voorlopig alweer geen regen voor volgende week, hoewel het wel aangeraden is om voor 's avonds een dikke trui of een jas te voorzien. Voor het geld moet je al niet thuisblijven, want al deze optredens worden je volledig gratis aangeboden. Alleen voor je drankje en je hapje zul je moeten betalen, vermoeden we.
Link:
Student Welcome Concert officiƫle site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: