Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 26 september 2008

Barbie Bangkok - People And Geometry, en een hoop fijne liedjes

"People And Geometry" heet de nieuwe van Barbie Bangkok. Van mensen heb ik altijd al gehouden, in de meeste gevallen. De liefde voor geometrie, oftewel meetkunde, daarentegen bekoelde al op heel jonge leeftijd. Hoog tijd om daar iets aan te doen, en misschien is de titel van deze prachtige CD een goede motivatie.
Op zijn Kowliers, maar dan in 't Engels, mag "Paranoid Parenting" de toon zetten voor een plezierig tochtje langs afwisselende decors. Het toeterende en bellende "New Delhi" wist zich deze week een plaatsje te veroveren in De Afrekening bij StuBru, en klinkt elke luisterbeurt opnieuw nog vrolijker dan de vorige. Barbie Bangkok niet vergelijken met Talking Heads is bijna onmogelijk. Toch heeft de groep een persoonlijk gezicht, dat een eigen visie geeft op werk van voorgenoemde groep van David Byrne vermengd met wat dansbare Rolling Stones, een Bowie-sfeertje, Roxy Music, beetje Bob Dylan en Paul Weller erbij, en nog wat andere klassiekers. Samen met een grote dosis originele inspiratie zorgt dit voor een eindresultaat waar we keer op keer gulzig opnieuw naar verlangen.
De concertagenda van Barbie Bangkok is maar povertjes gevuld de komende maanden. We weten niet of dit een bewuste keuze is van de groep, of een gebrek aan kansen, maar met deze CD zou het tij weleens snel kunnen keren.
Ons oordeel: 4/5
Links:
Barbie Bangkok MySpace
Barbie Bangkok officiƫle site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: