Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 3 juli 2008

Syd Matters en Mariee Sioux live in de Botanique op 5 november

Het meest recente album van Syd Matters, "Ghost Days", verscheen in februari. De muziek op deze CD zweeft ergens tussen Radiohead, Midlake en John Cunningham. Als invloeden noemt de groep zelf Nick Drake, Pink Floyd en Radiohead. Op de site van Bang! vind je de tracklist en een paar video's. Om de laatste plaat te promoten was Syd Matters recentelijk al te gast in de Vooruit voor een gratis caféconcert. Je kon de groep ook live zien tijdens Les Nuits Botanique. Syd Matters doet ook enkele Belgische festivals aan deze zomer. Op 19 juli zijn ze in Dour en op 15 augustus in Namen. In het najaar komen deze Fransen nog eens naar de Botanique. Op 5 november spelen ze in de Orangerie.
De Amerikaanse Mariee Sioux mag het voorprogramma verzorgen. Zij staat garant voor rustige, dromerige en tegelijk bezwerende folk. Haar wapens zijn in de eerste plaats haar fijne stem, even meisjesachtig maar veel zachter en minder schel dan die van Joanna Newsom. Ze speelt zelf ook nog gitaar, en laat zich door haar groepsleden onder meer begeleiden op mandoline, percussie, bas en iets dat klinkt als een panfluit. Misschien is het er ook gewoon 1.
Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag door naar de site van de Botanique.
Links:
Syd Matters MySpace
Syd Matters officiële site
Syd Matters op site van Bang!
Mariee Sioux MySpace
Botanique

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: