Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 30 mei 2008

Verslag en setlist Styrofoam Trix 29 mei - Arne als jonge gitaargod

Gek Van Muziek en Styrofoam nog nooit live gezien? Het kan, en ik was tot gisteren het levende bewijs. Een CD zo goed als "A Thousand Words" in combinatie met een passage in een zaal die ik tot mijn favorieten reken zorgde ervoor dat gisteren het onvermijdelijke eindelijk is gebeurd. In een bijna helemaal volgelopen Trix café konden we, samen met enkele bekende figuren uit de Belgische muziekscene, vaststellen dat Styrofoam klaar is voor de toer door de States.
Het was een enthousiast trio dat we aan aan het werk zagen. Ondanks de kleine ruimte was er beweging genoeg. Arne ging tekeer als een jonge gitaargod. De drumster leefde zich helemaal in in haar rol. Je kon helemaal niet zien dat dit haar 1ste optreden met Styrofoam was. Het meisje achter de toetsen speelde en zong als de besten en huppelde gezwind op en neer. Ze had daarbij wel beter een BH gedragen. Dat was alvast wat iemand naast me zei. Niet helemaal mee eens. Door de inflatie kost slagroom bijna 4 keer zoveel als melk, dus kun je er misschien maar beter zelf voor zorgen.
Styrofoam klonk live helemaal anders dan op plaat. Waar op CD vooral de keyboards en elektronische geluiden domineren, had live de gitaar de bovenhand. Gelezen en goedgekeurd heet het in zo'n geval. Of beter: gehoord en goedgekeurd. Als je naar een concert gaat, is dit vooral om de groep te zien. Daarbij iets meer krijgen dan in je huiskamer of auto is altijd mooi meegenomen. We hoorden een pak nummers van "A Thousand Words", de nieuwste CD van Styrofoam, die volgende week ook in de States verschijnt. De volledige setlist zag eruit als volgt:
- After Sunset
- Microscope
- Other Side Of Town
- Ticket Out of Town
- You Pretend
- Coaches In Alleys
- No Happy Endings
- Final Offer
- Bright Red Helmet
- No Deliveries List
- Snow Crush (bisnummer)
- My Next Mistake (bisnummer)
- Fade Out Your Eyes (bisnummer)
- A Thousand Words (bisnummer)
Links:
Styrofoam MySpace
Styrofoam blog
Alle recente artikels waarin Gek Van Muziek Styrofoam vermeldt

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: