Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 31 mei 2008

Girls In Hawaii, AB, 30 mei - Geen Soirée Tropicale, wel een op en top zalig Belgisch feestje

Girls In Hawaii, een tropische naam die zorgde voor hoge temperaturen gisterenavond in de AB. De zaal zat afgeladen vol. Alle tickets waren dan ook al heel lang op voorhand de deur uit. Girls In Hawaii leken zich de afgelopen maanden wel voor te bereiden op de olympische 100 meter, zo snel ging het na de release van "Plan Your Escape". Af te meten aan het aantal gillende tienermeisjes in de zaal mogen de 6 groepsleden binnen de kortste keren inderdaad een vluchtweg zoeken om na hun optredens de zaal te verlaten zonder versmacht te worden. Maar zover is het nu nog niet.
Voorprogramma V.O. speelde eind maart al in de ABClub om hun CD voor te stellen. Gisterenavond mochten ze proberen om de grote zaal te behagen. Je hoeft geen James Bond met duizend effecten te zijn om een missie tot een goed einde te brengen. Met hun veelal eenvoudige, rustige songs konden ze rekenen op de goedkeuring van het grootste deel van het publiek.
En Girls In Hawaii? Als er al sceptici in de zaal zaten, stonden die na 5 minuten al 3-0 achter. 1ste doelpunt was het oorverdovende geroep, gefluit en gekrijs toen de bandleden tevoorschijn kwamen en het publiek groetten. "This Farm Will End Up In Fire" opende de sterke set en zorgde voor de verdiende 2-0. In het basketbal zou dit een 3-punter geweest zijn, gescoord van achter de middellijn. Met "Sun Of The Sons" tekende de Waalse band voor 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Twijfelaars dropen huilend af of gaven zich gewonnen en genoten mee.
Wat volgde was een set die bijna 2 uur duurde en geen seconde verveelde. We kregen een 50/50 mix van nummers van de laatste CD "Plan Your Escape" en van eersteling "From Here To There". Tijdens de bisnummers mochten An Pierlé en vriend Koen de band vergezellen voor 2 nummers, 1 van de gastheren en 1 van An zelf.
Girls In Hawaii staan niet toevallig voor een uitverkochte AB te spelen. De jongens zijn geen collega's, maar familie en vrienden, en dat zie je. Ze blijven vooralsnog eenvoudig, werken hard en hebben oog voor detail. De soundcheck heeft naar verluidt meer dan 3 uur geduurd, voor de groep tevreden was. Niemand verplicht je om uren tijd te steken in de opname van filmpjes om af te spelen op een paar schermen op het podium. Het publiek komt voor de muziek en is tevreden met een goede setlist. Maar met die TV's en die beelden bied je natuurlijk net iets meer dan je fans verwachten, en maak je van je concert een echte belevenis. We durven niet voorspellen dat Girls In Hawaii binnen een jaar of 2-3 Vorst Nationaal platspelen. Maar het zou ons alles behalve verwonderen.
Nagenieten van dit concert kan vanaf 2 juni op de website van Studio Brussel, en waarschijnlijk ook op ABtv.
Links:
Girls In Hawaii MySpace
Plan Your Escape Blog
V.O. Myspace
StuBru
ABtv
Alle recente artikels waarin Gek Van Muziek Girls In Hawaii vermeldt

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: