Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 31 mei 2008

Barenaked Ladies - Snacktime, er mag gelachen worden aan tafel

Ernst en Barenaked Ladies zijn als ijsberen en pinguïns. Ze zullen mekaar nooit tegenkomen. Deze Canadezen doen ons al lachen sinds 1988. Hun talloze albums leverden hen in 1999 en 2001 nominaties op voor de Grammy Awards.
Woordspelletjes zijn troef bij Barenaked Ladies. We geven enkele voorbeelden van hoe grappig ze kunnen zijn. In het 1ste lied zingen ze "6 is afraid of 7 cause 7 8 9". Nee? Nog even nadenken dan. Ook een topper is "Crazy ABC's". Zoals je weet zijn er in 't Engels vaak woorden waarvan je de 1ste letter niet uitspreekt, of toch niet zoals je hem schrijft. Hier krijg je 26 voorbeelden, 1 voor elke letter van hun gekke alfabet. "A Word For That" gaat over het smalle gootje tussen je neus en je bovenlip. Iedereen heeft het, maar bijna niemand weet hoe het heet. Als je het liedje hoort, begin je het je automatisch ook af te vragen. Maar we waren eerlijk gezegd te lui (lees: te druk bezig) om het op te zoeken. "Wishing" gaat over een man die met zijn hond zou willen kunnen spreken.
De teksten zijn even belangrijk als de muziek, wat niet wegneemt dat er van de 24 songs op "Snacktime" aardig wat ook gewoon goed klinken. "Curious" drijft op dezelfde vrolijke golven als "When I'm 64" van The Beatles. In "Allergies" hoor je niezen dat het een lieve lust is en gaat het over alle soorten allergieën waar je aan kunt lijden, op muziek die van The Pigeon Detectives had kunnen zijn. In "Drawing" krijg je een combinatie van Elvis Presley-zang en moderne elektronica. "The Ninjas" vertrekt op vakantie met "Stacy's Mom" van Fountains Of Wayne. "I Don't Like" gaat, met een country-riedel op de achtergrond, over alles wat ze wel graag hebben. En dat is letterlijk bijna alles, behalve... zalm en een klein aantal andere dingen. "Here Come The Geese" beschrijft op een typisch Canadese zweverige manier hoe de ganzen in V-vorm van hot naar her trekken.
"Snacktime" duurt in totaal iets meer dan 53 minuten. In de States en Canada doen Barenaked Ladies het traditioneel vrij goed in de charts. De doorbraak in Europa zal er waarschijnlijk wel noot meer komen. De muziek van Barenaked Ladies is gemaakt voor kinderen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er ook best van heb genoten.
Links:
Barenaked Ladies MySpace
Barenaked Ladies officiële site

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: