Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 23 april 2008

Verslag Freaky Age in de ABClub op 22 april - They are concert hall wizards

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Freaky Age live is meer dan de moeite waard. We maakten eerder deze week al de vergelijking tussen Ian Brown en Standard. Dit was op basis van het palmares dat beiden in het verleden hebben opgebouwd. Freaky Age kunnen we op hun beurt vergelijken met de jonge middenvelders, die ondanks alles wat ze al bewezen de toekomst voor zich hebben. Ze doen waar veel leeftijdsgenoten van dromen, en hebben het potentieel om het helemaal te gaan maken.
"Time Is Over" is voorlopig hun enige song van wereldklasse. De andere nummers waren, op de cover "Pinball Wizard" na, niet van hetzelfde niveau. Dat zegt dan wel meer over "Time Is Over" zelf dan over de rest. Als de jongens elk jaar 1 of 2 zulke deuntjes kunnen schrijven, hebben ze binnen 10 jaar een "Best Of" om met goud in te kaderen. Als je "mindere" songs dan nog zo goed zijn als "Where Do We Go Now" en de rest, dan denk ik dat veel bands je benijden.
En wat dan gezegd van de podiumprésence? Het verwondert me niks dat de band al in Frankrijk heeft gespeeld voor duizenden mensen, zonder af te gaan. Volgens sommigen doen ze aan overacting. Die mensen raad ik aan om een paar kaartenhuisjes te bouwen en daar een uurtje naar te staren. Lenny & co zijn performers, en als ik naar een optreden ga, is dat om iets meer te krijgen dan op plaat. Een beetje show is dus mooi meegenomen. Het helpt misschien als je 1 op 3 mensen uit het publiek kent, maar van plankenkoorts was absoluut geen sprake. Van zelfvertrouwen en speelplezier des te meer.
Om het helemaal af te maken, mag er wat meer variatie komen in de nummers. Ik heb de full CD nog niet gehoord, maar live leek het of we telkens een beetje hetzelfde gerecht kregen, dat steeds op een iets andere manier was klaargemaakt. Maar dan nog: liever 100 keer frieten dan 1 keer spruitjes, want dat het gerecht lekker smaakte staat buiten kijf. Geef de gasten een paar jaar om te groeien, dan gaan we onze ogen en oren nog vaak mogen opentrekken!
De komende maanden zal je Freaky Age zowat overal in België tegenkomen. Check vooral de concertkalender op MySpace, het zou zonde zijn om hen niet minstens 1 keer aan het werk te zien.
Links:
Freaky Age MySpace

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: