Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 27 maart 2008

The Wombats in de Botanique op 26 maart - 2 kilo fun kopen + 1 kilo gratis

We misten het eerste deel van het concert van The Wombats in de Botanique gisterenavond door een probleem met 1 van onze tickets, dat niet gereserveerd bleek te zijn. Gelukkig werd dit door de meisjes aan de receptie toch nog op een hele propere manier opgelost, waarvoor oprechte dank! The Wombats speelden gisterenavond zonder voorprogramma. De band begon er al aan om iets na half 9, en een uurtje later was de klus geklaard.
We hoorden gelukkig alle kleppers. "Moving To New York", "Let's Dance To Joy Division", "My First Wedding" en "Backfire At The Disco" werden allemaal gespeeld toen we al in de zaal waren. Kwam het door het relatief lage volume van de muziek dat de reactie van het publiek niet helemaal enthousiast was? Zou niet mogen. De songs werden goed en strak gespeeld, de band communiceerde tussen de nummers door op een aardige manier met de vele tieners en andere mensen in de zaal. The Wombats zijn een beetje een slordige band, zonder vooropgesteld stramien waarvan niet af te wijken valt, en zo hebben we het graag. Af en toe doen ze me qua al dan niet gespeelde klungeligheid denken aan Jarvis Cocker en Pulp.
Alles wat we wilden horen kregen we ook te horen. De heren Wombats hebben de laatste maanden een pak optredens achter de rug, maar kunnen duidelijk nog genieten op een podium. Om het concert helemaal te doen ontploffen waren er misschien iets te lange pauzes tussen de nummers. De songs zijn zeker goed genoeg. Het warm water vinden The Wombats natuurlijk niet opnieuw uit. In hun genre is alles weleens eerder gedaan, maar als je songs dan zo sterk zijn als bij deze heren uit Liverpool hoeft dat niet eens een nadeel zijn. Na een goed uur, en een paar bisnummers waaronder het grappige "Kenneth Clarke's Beard" zat de show erop. Omvergeblazen werden we niet, maar uitkijken naar de volgende keer dat The Wombats in Belgiƫ passeren, dat doen we zeker wel. Hier klikken om alle recente artikels waarin we The Wombats vermelden na te lezen.

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: