Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 13 augustus 2009

Paul Hawkins And Thee Awkward Silences - I've Had My Fun, innemende melodie en een dosis humor

Het debuutalbum van Paul Hawkins And Thee Awkward Silences beschreven we nog als geniaal en zo vals als een kat. We raadden de man nog aan om van de opbrengst van de plaat zanglessen te betalen. Heeft hij dat echt gedaan? Geen idee, maar op zijn nieuwe single "I've Had My Fun" heeft hij nog niks aan klasse ingeboet, en zingt hij bovendien zoals je van een zanger zou mogen verwachten.

Het titelnummer is repetitief en verslavend en bouwt op naar een climax die elk beetje genot in je naar boven haalt. Een beetje als wafeldeeg dat plots dankzij de overijverige mixer heel de kamer rondvliegt, maar dat zo lekker smaakt dat je 't met plezier van de grond opeet.

"This Is The Epilogue" is zeker niet zomaar een b-kantje. Even repetitief als "I've Had My Fun", maar rustiger, en toch wel met een refrein en een strofe. En een grappige tekst, die zegt dat je moet weten wanneer een verhaal ten einde is. Gedaan is gedaan. Tot het terug begint. Het kenmerkt de volledige sfeer van de muziek van Paul Hawkins: altijd met een innemende melodie, en met een dosis humor. De single zou te koop moeten zijn vanaf 15 augustus via de webwinkel van label Jezus Factory.

Ons oordeel: 4/5

Links:
Paul Hawkins And Thee Awkward Silences MySpace
Paul Hawkins And Thee Awkward Silences homepage
Jezus Factory
Klik hier voor Indiestyle met veel meer reviews, wedstrijden, dagelijks nieuws, foto's

Geen opmerkingen: