Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 12 juli 2009

Patrick Wolf - The Bachelor, een plaat om grijs te draaien

Het zat eraan te komen dat het op een dag niet meer zou klikken tussen Patrick Wolf en platenlabels met hun al dan niet goedbedoelde inspraak. Een hyperactieve veelkleurige speelvogel als hij laat zich minder makkelijk temmen dan een bloeddorstige leeuw. Weg uit de kooi der bemoeienissen dus, en op naar de wijde wereld van de absolute vrijheid en creativiteit. Met een release op zijn eigen label Bloody Chamber Music.

Dat gaat de grote roze Wolf goed af. Excentriek was hij altijd al. Getalenteerd ook. Op "The Bachelor" doet de nog steeds pas 26-jarige zanger 100% zijn eigen zin, en verkent hij nog meer uitersten uit de hedendaagse muziek. Als geen ander combineert hij strijkers met elektrische gitaren, bombast met eenvoud en klanken van honderden jaren geleden met geluiden van nu. De Patrick Wolf van 't jaar 2009 klinkt regelmatig veel steviger dan degene van enkele jaren geleden. Het meest spreekt hij ons echter nog steeds aan als hij de subtiliteitenkraan opent. Onze absolute favorieten zijn het titelnummer, "Count Of Casualty" en "The Sun Is Often Out", een episch nummer dat heel veel gevoelens teweeg brengt met heel weinig tierelantijntjes.

Als we een CD met een speelduur van 52+ minuten in handen krijgen, durven we aleens denken dat er een stukje af had gemogen. Eerlijk gezegd: op "The Bachelor" vinden we geen enkel nummer dat onze vingers eerder naar "delete" dan naar "repeat" doet gaan.

Je zal Patrick Wolf nog niet rap als afsluiter zien op Rock Werchter. Daarvoor is de Britse zanger te compromisloos en laat hij zich te weinig leiden door wat de decision makers in de muziek graag zouden willen. Wie daar, zoals wij, geen zak om geeft heeft met "The Bachelor" weer een plaat in handen om grijs te draaien, al is dat nu zowat de enige kleur die niet van toepassing is op Patrick Wolf.

Patrick Wolf live zien kan in 2009 voor zover we weten nog op Pukkelpop (21aug), in Paradiso (28sep) en in Botanique (10okt). Voor verdere info verwijzen we jullie graag naar de site van het festival of de zalen in kwestie.

Ons oordeel: 4.5/5

Links:
Patrick Wolf MySpace
Patrick Wolf homepage
Pukkelpop
Paradiso
Botanique
Check Indiestyle voor veel meer releases, wedstrijden, dagelijks muzieknieuws en veel meer

Geen opmerkingen: