Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 13 juni 2009

Team William - Team William, ideale mix van acrobaat en clown

Live hebben we ons het afgelopen anderhalf jaar een keer of zes in de watten laten leggen door Team William. De dolle podiumfratsen van de groep zijn niet op CD vast te leggen, de nummers gelukkig wel. "You Look Familiar", zingen ze zelf in het voorlaatste nummer. Team William klinkt zelf ook een beetje als iemand die je van ver herkent. En die je graag vaak tegenkomt.

Een nummer als "First Snow" illustreert voortreffelijk de mooie mix tussen eenvoud en afwisseling waar deze jonge Belgische band goed mee uit de voeten kan. Het begin van dit lied is zo rustig dat Franciscus van Assisi er de vogels mee zou kunnen lokken, en het slot zo bombastisch dat David er Goliath mee kan verslaan zonder overdosis geluk. "70%" doet net het omgekeerde door te starten als een hoekige kontenschudder en te eindigen als een goede fee die na een lange dag toveren lekker uitrust in haar ligzetel langs de vijver van het kasteel.

Tijdens een concert vallen de teksten minder op, maar met het CD-boekje erbij stuit je op pareltjes zoals alleen enkele van mijn jeugdhelden als Black Francis en Stephen Malkmus die uit hun pen konden schudden. Woorden die op 't eerste zicht absurd lijken en niks betekenen, maar o zo mooi tot hun recht komen in de songs van Team William. "This table is our astronaut we'll keep it if it keeps us warm" bijvoorbeeld in "Lord Of The Dogs". Of "Lovin' is quite easy when you're bent" in "70%". We vinden er nog een pak, maar we gaan hier niet de bibliothecaris imiteren die je meeneemt langs een eindeloze rij boeken en je de clue van elk verhaal vertelt.

"Team William" is een binnenspeeltuin voor tieners van 9 tot 49 jaar. Een muzikale snoepwinkel met veelkleurige lekkernijen. Een ideale mix van acrobaat en clown. Niet, zoals we stiekem gehoopt hadden, met voorsprong het beste Belgische debuut ooit. Wel een plaat waarvan meer dan de helft van de nummers zo goed is dat veel groepen blij mogen zijn als ze er zo ooit eentje schrijven.

Ons oordeel: 3.5/5

Links:
Team William MySpace
Team William Facebook
Véél meer reviews, nieuws, wedstrijden en interviews op Indiestyle

Geen opmerkingen: