Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 17 mei 2009

Cancel The Astronauts - I Am The President Of Your Fanclub And Last Night I Followed You Home, lang en bondig

Lang leve MySpace, want dat is waar we iets meer dan een jaar geleden het Schotse Cancel The Astronauts leerden kennen. We geraakten onder de indruk van hun demo's, en hetzelfde geldt nu voor hun debuut EP. De titel "I Am The President Of Your Fanclub And Last Night I Folowed You Home" mag dan wel heel lang zijn, hij onthult ook reeds het gevoel voor fantasie van zanger Matthew en zijn groep.

Elk nummer is een klein verhaaltje, en daar houden we wel van. De titelsong gaat bijvoorbeeld over een stalker, die zijn idool volgt tot aan de voordeur, verteld vanuit de ik-persoon. Bij lange titels en verhalen denken we onvermijdelijk aan Morrissey en The Smiths en ook de muziek vertoont regelmatig affiniteiten met Mozzer en co. Alle songs zijn dansbaar, met een onmiskenbare invloed uit de jaren 80. De post-punkstempel is steeds nadrukkelijk aanwezig, maar de tot de verbeelding sprekende stem van zanger Matthew geeft de groep onmiskenbaar een eigen gezicht.

Was Cancel The Astronauts een Belgische groep, dan stonden ze ongetwijfeld in de finale van Humo's Rock Rally. Een nummer als "Let's Go Expo" moet niet onderdoen voor een Belgische klassieker als "I Can't Live In The Living Room" van Red Zebra, en geeft ons hetzelfde gevoel dat we hadden toen we voor het eerst "Banquet" van Bloc Party hoorden. Of Cancel The Astronauts zal doorbreken in het grote aanbod van Britse bands is natuurlijk niet zeker, maar wij zijn in elk geval fan en hopen dat ze nog vele EP's en albums als deze zullen uitbrengen. De EP op CD kopen kan via de website van de groep, en downloaden via iTunes kan ook. Overtuig jezelf alvast op MySpace, waar je alle nummers van deze EP tijdelijk helemaal gratis kunt beluisteren.

Ons oordeel: 4/5

Links:
Cancel The Astronauts MySpace
Cancel The Astronauts homepage

Geen opmerkingen: