Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 27 april 2009

Nid & Sancy - Yeah Yeah Yes, dance met een smerig randje

Een dagje Pukkelpop sluiten we meestal af op het houten podium buiten tussen de Boiler Room en de Marquee. Om maar te zegen: dance en elektronica zijn niet onze hoofdzaak, maar van een goeie beat zijn we zeker niet vies. Afwisseling van spijs, nietwaar?
Zo komen we in april 2009 onvermijdelijk terecht bij "Yeah Yeah Yes" van Nid & Sancy. Door redenen buiten onze wil om staat deze review rijkelijk laat online, maar een CD als deze laat je niet onbesproken. Dit Belgische duo wurmt zich in 14 nummers door bijna evenveel verschillende variaties op dance en aanverwante thema's, zo goed als steeds met een smerig randje, en schuwt daarbij het experiment niet. Een enkele keer loopt het dan wel eens mis, zoals in "Add Nightmare And Rinse Prelude", dat gelukkig niet lang duurt. "Panic Button" had er van ons ook tussenuit gemogen: bewonderenswaardig oncommercieel misschien, maar dat op zich is geen verdienste.
Voor het overige krijgen we op "Yeah Yeah Yes" een constant hoog niveau. Vergelijken met andere artiesten is nooit helemaal correct, maar als dit album druipt van de referenties, komt dit vooral door de veelzijdigheid. Opener "Telescope Horror" kan zo mee met het betere werk van Klaxons. "Kidzz" is even catchy als "Satisfaction" van Benny Benassi godbetert, maar wel veel ruiger. "Oriental Red Eye" roept herinneringen op aan de Electronic Body Music van de jaren 80. En zo kunnen we nog wel een tijd doorgaan, maar dat doen we niet.
We zeggen alleen nog dit: hou je van elektronica, dan hou je van Nid & Sancy. Het kan gewoon bijna niet anders.

Ons oordeel: 4/5

Links:
Nid & Sancy MySpace
Nid & Sancy homepage

Geen opmerkingen: