Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 29 april 2009

Benny Zen - UFO Conspiracy Believer, schijnbaar moeiteloze, vlotte lo-fi

Muziek maken en bergen poen scheppen, het kan, maar in Vlaanderen is het slechts weggelegd voor enkelingen. Ondanks bescheiden successen met Nemo en andere bands, hield Peter Houben er in 2008 ook een dagtaak op na. Hoewel het niet in Dag Allemaal stond, verloor hij dankzij de crisis zijn job. Slecht nieuws? Misschien, maar dankzij de ontslagpremie kon Houben wel de mastering van "UFO Conspiracy Believer" betalen.
Zelf zouden we nooit kiezen voor een groepsnaam als Benny Zen The Recording Artist featuring the Syphilis Madmen. Opvallen doe je beter met je muziek. Gelukkig slaagt deze bende daar ook regelmatig in. Houben verzeilt meermaals in de sfeer van het titelloze debuut van Nemo, een van de beste platen die we tijdens onze tienerjaren hebben gehoord. Licht smakende lo-fi, gedragen door een schijnbaar moeiteloos gitaarlijntje, een vlotte nonchalante melodie en een niet al te opdringerige ritmesectie. Qua puur genie moet "UFO ConSpiracy Believer" het sowieso meestal afleggen tegen de eerste van Nemo, hoewel liedjes als "They Dismantled Nephew Brian", "I Got A Special Hammer For That", "Keep On Trucking In The Sunshine" en vooral "The Good Lord Created Hyenas And I Can Scratch My Balls" zeker een stek verdiend hadden op die plaat.
Doen ze het erom? Met "Send All Your Loving To The Church Of Zen" en "New York City, Here We Come" proberen ze precies de al dan niet eeneiige tweeling die "A Day At The Zoo" en "A Zoo In My Room" was na te bootsen. Misschien vergissen we ons. In 't andere geval: een minder geslaagde poging toch wel.
Minder is meer, dat hebben deze heren goed begrepen, met enkele lovenswaardige nummers tot gevolg. Nu deze theorie nog toepassen op de groepsnaam, en deze inkorten tot Benny Zen.
De CD verscheen bij het Engelse Jezus Factory Records. Wie de CD niet vindt in Belgiƫ, kan ervoor terecht in de webshop van het label.

Ons oordeel: 3/5

Links:
Benny Zen MySpace
Jezus Factory records

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: