Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 15 maart 2009

Winterpills - Central Chambers, 42 minuten lang het ene plezier na het andere

De mensen van Winterpills zien er eerder uit alsof ze in een apotheek werken dan alsof ze muziek maken. Toch doen ze wel degelijk dat laatste, en reikt hun farmaceutische kennis niet verder dan het draaien van een goede neuskeutel. Jammer voor langdurig zieken, maar goed voor ons. Met "Central Chambers" leveren ze weer een plaatje af dat in niets moet onderdoen voor hun vorige.
Opener "Everything" doet stilletjes, maar al erg mooi, de deur naar de kamer van het genot open. "Take Away The Words" zet als nummer 2 het feest overtuigend in gang, waarna we 40 minuten lang het ene plezier na het andere mogen beleven. Fans van Belle & Sebastian zullen dit liedje zonder twijfel zwaar op prijs stellen. Variatie is troef op deze cd. Tweestemmigheid, dans, melodie, rust, frisheid en melancholie, je komt ze allemaal tegen. Van een meesterwerk kunnen we alsnog niet spreken, maar op "Central Chambers" staan voldoende hoogtepunten om het album als aanrader te bestempelen. Hoogtepunten zijn het eerder genoemde "Take Away The Words", "We'll Bring You Down", "Wire" en de hypnotiserende, ontegensprekelijke topper "Weary Heart". Afsluiter "Immortal" is even rustig en even innemend als opener "Everything".
Het is zondagnamiddag. De vogeltjes fluiten. De zon schijnt. Geen omstandigheden die je aanzetten op zoek te gaan naar moeilijke beschrijving. We houden het daarom simpelweg bij: verdomd fijn plaatje.

Ons oordeel: 4/5

Links:
Winterpills MySpace
Winterpills homepage

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: