Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 2 maart 2009

Phosphorescent, The Next Big Thing III en andere concerten in Cactus Club@Maz

Een tijdje geleden kondigden we al het releaseconcert van Waxdolls in Cactus Club@Maz aan. Het hyperkinetische Belgische elektro duo krijgt die avond Dijf als support. Een blik op de kalender van het Brugse muziekcentrum leert ons dat er nog enkele fijne Belgische en buitenlandse namen op de affiche staan. Voor tickets, verdere info en het volledige overzicht verwijzen we jullie graag naar de site van Cactus. Volgende concerten lichten we er graag voor jullie uit.

Op 15 maart komen The Sedan Vault en Madensuyu op bezoek. The Sedan Vault serveert een potje sudderende onrust op 'Vanguard', hun tweede loeiende worp. Daarop schudt het Sterrebeekse kwartet de loodzware schaduw van The Mars Volta van zich af met nieuwe elektronische horizonten. Herrie opgetrokken uit distortion en slaande ritmes.
Madensuyu deelde met 'D Is Done' een ferme lap rauwe rock uit. Een manisch geluid dat wild dreigend om zich heen mept. Een amour fou tussen drum (Pieterjan Vervondel) en gitaar (Stijn De Gezelle) met actief besmettingsgevaar.

Dé revelaties van 2009, zie je op 24 april al bij Cactus. Eind 2008 schotelden Trix (Antwerpen) en Democrazy (Gent) u al een eigen episode voor. Die wordt nu vervolgd met The Next Big Thing III. 2009 wordt volgens Cactus het jaar van Steak Number Eight, The Galacticos en Roadburg. Wij beamen volmondig.

Phosphorescent vereert Brugge op 6 mei met een bezoekje. Songs als 'Wolves' en 'My Dove, My Lamb' zijn anthems voor gebroken harten en spelen in eredivisie met het beste van Grizzly Bear, Iron & Wine en Bonnie 'Prince' Billy. Op zijn nieuwe album 'To Willie' brengt Phosphorescent-man Matthew Houck geheel toepasselijk een hulde aan Willie Nelson. Een blij weerzien, na zijn streelzachte passage op Cactusfestival 2008.
De muziek van Krakow past ook perfect in deze kraam. Op 16 maart releasen ze hun nieuwe album "Far-Away Look", en ze zijn er ongetwijfeld op gebrand om dat live voor te stellen aan het West-Vlaamse publiek. Deze Belgen zijn dan ook het ideale voorprogramma op deze ongetwijfeld adembenemende avond vol ingetogen parels.

Links:
Muziekcentrum Cactus homepage
The Sedan Vault MySpace
Madensuyu MySpace
Steak Number Eight MySpace
The Galacticos MySpace
Roadburg MySpace
Phosphorescent MySpace
Krakow MySpace

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: