Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 19 maart 2009

Kim Janssen - The Truth Is I Am Always Responsible, tussen dromen en geeuwen

De alternatieve Nederlandse muziekpers gaat plat voor Kim Janssen. Deze nieuwste aanwinst van het Volkoren label maakte vorig jaar een op gejuich onthaalde EP, zodat de verwachtingen voor zijn debuutalbum "The Truth Is I Am Always Responsible" erg hooggespannen waren.
1 wereldnummer staat er alvast op deze CD, en dat is afsluiter "The Wages Of An Easy Life". Met nummers als "Keeping Promises" bevestigt Janssen zich als een groot talent, dat met weinig middelen heel erg weet te ontroeren en te fascineren. "I Will Find You Under Snow" behandelt je bij wijze van spreken als een osteopaat, die zachtjes spanningsvelden creƫert op je borstkas en schouderbladen, om dan met een lichte krak in je nek alles weer in de juiste plooi te leggen. Andere nummers balanceren op de rand van de verveling. "Leaving The Cinema" bijvoorbeeld draait ons insziens een beetje doelloos rond. "The Saddest Love Story Ever Told" zal de zanger waarschijnlijk enorm opluchten, wij zijn vooral blij als het liedje gedaan is. Hetzelfde geldt voor "Sorry" en "Nothing", wat resulteert in een debuut met hoogtes en laagtes.
Artiesten als The Bony King Of Nowhere, Wixel, Yuko en Finn. legden de lat voor ietwat experimentele, intieme, veelal akoestische nummers natuurlijk erg hoog de laatste maanden. Geheel in de stijl van de auteur van de plaat drukken we zachtjes onze goedkeuring voor de toekomst uit, en weten we dat deze jongeman het pad richting prachtplaat vroeg of laat zeker moet kunnen vinden.

Ons oordeel: 3/5

Links:
Kim Janssen MySpace
Kim Janssen homepage

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: