Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 8 maart 2009

Butthole Surfers, Madensuyu en Believo! live in AB op 1 mei 2009

1 mei is het Feest van de Arbeid. In de AB wordt deze datum in 2009 ongetwijfeld ook het Feest van de psychedelica, Belgisch talent, onderbroekenlol en decibels. Op het programma staan eerst en vooral een screening van "Blind Eye Sees All (Live In Detroit 1985)". Daarna volgen 2 talentvolle Belgische namen en 1 internationale legende.
Believo! is een veelbelovend trio uit de Noorderkempen dat schatplichtig is aan Built To Spill, Modest Mouse en de vroegere Blonde Redhead. Binnenkort kunnen we hun debuutalbum vinden in de betere platenzaken.
Madensuyu staat reeds een stap verder en mocht in 2007 al openen voor Arno in een vol Vorst Nationaal. Ondertussen heeft het energieke duo niet stilgezeten en oogsten Stijn De Gezelle (gitaar/bas) en Pieterjan Vervondel (drums) bakken lof voor hun tweede album "D is Done".
De Texaanse Butthole Surfers zijn terug van weggeweest. Destijds opgericht in ’81 te San Antonio door zanger Gibby Haynes en Paul Leary, blonken de Buttholes uit in een unieke sound die een mix was van punk, rock, psychedelica, heavy metal, noise en elektronica. Hun chaotische liveshows waren flink door drugs be├»nvloed. Het was pas sinds ‘Electriclarryland’ uit ’96 dat een bescheiden doorbraak volgde. De single ‘Pepper’ werd zelfs nummer 1 in Billboard’s Modern Rock Tracks. Afgelopen jaar werd de band overigens nog uitgenodigd door Mike Patton en (The) Melvins die curator waren van de december editie ’08 van All Tomorrow’s Parties. Zwarte humor was hun troef. Alleen de album of songtitels waren al een plezier om lezen: ‘Locust Abortion Technician’, ‘Hairway To Steven’ of gewoon de songtitels van ‘Hairway To Steven’ die er … geen zijn (lees: elke songtitel is een afbeelding). Tot slot nog – om het serieux op te krikken – de befaamde Engelse muziekcriticus Simon Reynolds over de band: "Few bands sink so low, few soar this high.".
Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de website van de AB.
Links:
Butthole Surfers MySpace
Madensuyu MySpace
Believo! MySpace
AB

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: