Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 25 februari 2009

Zinger - Rainbow Underwear, was uw visitekaartje maar zo mooi

Zinger is een groepje met potentie. Dat hebben we niet verzonnen, en zij ook niet. Dat vinden de juryleden van de Vedett-Rally, die bepalen welke talentvolle band de Gentse Student Kick-Off mag openen. Niet slecht voor een groepje dat op het ogenblik dat die woorden werden uitgesproken nog geen jaar bestond.
Optreden is 1 ding, maar een groep wil natuurlijk ook CD's releasen. Dus nam Zinger "Rainbow Underwear" op, een EP met 5 nummers. Eerste liedje "Trampoline" heeft, zoals de titel al lichtjes suggereert, enorm veel veerkracht. Wie van de lolly-pop van Team William houdt, zal hier ook op kicken. En als we vergelijken met deze band, dan weet je dat het wat ons betreft beregoed zit. "Cameleon" moet in geen enkel opzicht onderdoen voor de opener. Dat we in de intro overduidelijk gelijkenissen horen met het begin van "Close To Me" van The Cure kan wat ons de pret niet bederven. Voor de rest zit dit nummer qua sfeer heel dicht bij "Can't Control Myself", 1 van onze favorieten van The Pigeon Detectives. Energiek en dansbaar.
Driemaal is scheepsrecht, maar een Zinger is geen bootsman. Hoe goed we ook ons best doen, in "Phoenix" vinden we niet meer terug dan een nummer dat enorm zijn best doen om ergens naartoe te gaan, maar dat wanhopig een richting zoekt zonder die echt te vinden wegens een gebrek aan goede basismelodie. We horen soms fijne fragmenten, maar nooit een geheel. "California Anyway" lijkt dit even recht te trekken, en houdt ons 3 minuten 30 lang heel erg in de ban. Dit is Weezer waar de yanks zelf trots op zouden zijn. Waarna Zinger het nummer Fortisgewijs devalueert door er een ellenlange outtro aan te breien. Live ongetwijfeld een steengoed idee, en een fijne manier om een enthousiast publiek verder op te zwepen. Op plaat echter een nodeloze ballast.
Dat Zinger wel degelijk in staat is om langer dan 180 seconden te boeien, bewijzen ze met "Y12", het beste nummer van de hele EP. Een liedje dat er helemaal uitspringt qua stijl ook. Zang- en baslijn, riffjes, toetsen, je weet gewoon niet waarvan je het meest onder de indruk bent. Bijna 7 minuten lang duurt deze prachtsong, en dat is eigenlijk nog veel te kort.
Wat we onthouden is dat je deze EP digitaal kunt kopen voor 5 euro en op CD voor 8 euro via de MySpace van de groep. Wat we je graag meegeven is dat elke cent van die bedragen goed besteed is. Zinger geeft een uitstekend visitekaartje af, en 1.5 mislukt nummer zal daar niets aan veranderen. De 3.5 anderen zijn namelijk meer dan geslaagd.

Ons oordeel: 3.5/5

door Bart Somers

Links:
Zinger MySpace

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: