Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 14 februari 2009

Thin Line Men - Handbag Bird, een psychedelische trip naar Noord-Engeland

Thin Line Men had geen beter moment kunnen kiezen om hun single "Handbag Bird" te releasen. Zowel de Belgische als de Britse muziek zitten ontegensprekelijk in de lift, en deze groep brengt het beste uit beide werelden.
Uit Oostende komen ze, de gebroeders Kimpe en de rest van de band. Geen Pfaff- of Planckaerttoestanden echter in deze familie. Op deze single staat 1 nummer, "Handbag Bird", en dat is alvast een mooi visitekaartje voor het album dat later dit jaar moet volgen. De basstonen aan het begin zetten de toon van enkele minuten uitstekend voer voor de betere dansvloer. 1 voor 1 vallen de zang en de andere instrumenten in en nemen ons mee op de psychedelische snelweg van Oostende naar het Noorden van Engeland. Niet door de chunnel, maar met een zweefvlucht over de Noordzee. Dat het refrein niet hetzelfde hoge niveau haalt als de rest van deze song kan de pret eigenlijk niet echt drukken. Madchester? Badsteden? Forget it, dankzij Thin Line Men is Oostende anno 2009 de Koningin der Madsteden.
Mooi detail: de fysieke uitgave van deze single slaagt erin om zowel liefhebbers van CD als deze van vinyl te verenigen. Hoe? Even eenvoudig als geniaal: een CD-tje gemaakt van vinyl. Speelt probleemloos in je CD-speler, maar op de platendraaier zul je enkel ruis te horen krijgen.
Ons oordeel: 4/5
Links:
Thin Line Men MySpace
Thin Line Men homepage

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: