Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 10 februari 2009

Red De Morgen - Feest op 20 februari 2009 in KVS met oa Arno, Mauro, Tom Barman en Eppo Janssen

1 van de ergste gebeurtenissen die ik in 2008 heb meegemaakt - en ik besef dat ik me daarom op zich een gelukkig mens mag noemen - was het missende verslag van het concert van The Kills. Vraag me niet op welke van de 2 zogeheten kwaliteitskranten ik op dat ogenblik geabonneerd was, want dat wisselt nogal eens. Feit is dat ik er geen bespreking in terugvond van het optreden van The Kills in de AB. Wel stond er een artikel over de verliezer van de week in "Mijn Restaurant" op Vtm. Op die dag kreeg het woord kwaliteitskrant een wat wrange betekenis.
Don't shoot the messenger. En spaar ook de journalist. Het is gewoon zo dat de muziekredacties hoe langer hoe minder in de pap te brokken hebben, tenzij ze schrijven over al dan niet waargebeurde sensatie in verband met Amy Winehouse of Pete Doherty. Bij De Morgen is dat niet anders. De kwaliteit gaat zienderogen achteruit terwijl de redactieleden zelf met lede ogen toekijken. Tot recentelijk, tenminste. Het ontslag van 1/4de van de redacteurs zette de collega's, en niet alleen van de eigen krant, aan tot actie.
Op vrijdag 20 februari organiseert het personeel van de krant De Morgen in samenwerking met de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) een feest voor lezers en sympathisanten in de Box van de Brusselse KVS. Met het feest, dat de vorm aanneemt van een debat en een prestigieus solidariteitsconcert, wil het DM-personeel zijn bezorgdheid uitdrukken over de 26 aangekondigde ontslagen op de redactie en de evolutie van de Belgische media in het algemeen. De avond is een warme steunbetuiging aan kwaliteit en onafhankelijkheid in de media. Het is de overtuiging van de organisatoren dat door het aangekondigde jobverlies, de inkrimping van de cultuurberichtgeving en andere besparingsmaatregelen de kwaliteit van de berichtgeving in het gedrang komt. Bij De Morgen, én bij andere media.
Na enkele panelgesprekken begint het interessantste gedeelte voor muziekliefhebbers om 21 uur. Hebben toegezegd om te komen spelen (in willekeurige volgorde):
* Arno
* Axelle Red
* Mauro Pawlowski (o.m. DEUS)
* An Pierlé en Koen Gisen
* Luc De Vos (Gorki)
* S.w.a.n, de nieuwe groep van Think of One-voorman David Bové
* Rudy Trouvé en Elko Blijweert
* Tom Van Laere (Admiral Freebee)
* Flip Kowlier solo
* Sioen solo
* Frank Vander Linden solo
* Bert Ostyn (Absynthe Minded)
* Novastar
* Tom Helsen
* Monza, die ook de begeleiding van een aantal andere gasten voor
zijn rekening neemt.
De presentatie is in handen van Stijn Meuris. Verrassende combinaties
zijn niet uitgesloten.

De dj-sets na de optredens worden gespeeld door:
* Tom Barman (Magnus, dEUS)
* Eppo Janssen en Nadiem Shah (Studio Brussel)
* dj Rakesh en Mildo (KVS, Charlatan Gent).
* dj Kathami, low tunes in de Brazzabar

Deuren vanaf half acht. Kaarten kosten vijf euro, en zijn vanaf dinsdag 17/02 in voorverkoop af te halen aan de KVS, Arduinkaai 9. Maximaal twee per persoon.
Link:
Red De Morgen homepage

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: