Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 22 februari 2009

Jason Lytle - Yours Truly, The Commuter, tracklist bekend, release voorzien voor 19 mei 2009

Nadat Grandaddy in 2006 na meer dan tien jaar ophield te bestaan, vroegen de fans zich af wat er zou worden van zanger en liedjesschrijver Jason Lytle, één van de meest invloedrijke persoonlijkheden uit de indie. Met de release van "Yours Truly, The Commuter", voorzien voor 19 mei, zullen we een antwoord krijgen. Lytle is terug met een plaat die volgens sommigen zelfs de stoutste verwachtingen van de grootste enthousiastelingen zal overtreffen.

Jason Lytle, die onlangs nog te horen was op het nieuwe M. Ward album "Hold Time", en live te te zien was in Terminal 3 van de luchthaven San Francisco International als onderdeel van een experimenteel vakantieprogramma "You Are Here," heeft tot nu toe nog maar weinig prijsgegeven over zijn nieuwe album. Op "Yours Truly, The Commuter" zouden dromerige soundscapes een weerspiegeling moeten zijn van de dramatische omgeving van Montana, waar het album werd geschreven en opgenomen. Elektronica zou flirten met akoestische gitaren en soulachtige pianostukjes, waardoor je opnieuw de typische elektro-lo-fi sferen van Lytle te horen krijgt. Het rockgehalte van "It's the Weekend" wordt in evenwicht gebracht door de ontroerende hartzeer in "Rollin' Home Alone," maar het zijn de eerste zinnen van het eerste nummer die de voorbije jaren van Jason Lytle's leven en zijn toekomst als een artiest heel precies samenvatten: "I may be limping, but I'm coming home".

De tracklist van "Yours Truly, The Commuter" ziet eruit als volgt:
1. Yours Truly, The Commuter
2. Brand New Sun
3. Ghost Of My Old Dog
4. I Am Lost (And The Moment Cannot Last)
5. Birds Encouraged Him
6. It's The Weekend
7. Fürget It
8. This Song Is The Mute Button
9. Rollin' Home Alone
10. You're Too Gone
11. Flying Thru Canyons
12. Here For Good
Links:
Jason Lytle MySpace
Jason Lytle homepage

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een toeval, ik kwam een identiek artikel tegen in het Engels...
http://mickieszoo.blogspot.com/2009/01/jason-lytles-solo-effort-due-out-in-may.html

Storfie zei

Zo toevallig is dat niet hoor. Een platenfirma zendt een persbericht naar honderden of duizenden ontvangers, in de hoop dat zoveel mogelijk onder hen dit publiceren, al dan niet in de originele taal. Ze noemen dat promo of zoiets.