Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 26 februari 2009

Hobotalk - Alone Again Or, een brede waaier aan interessante smaken

"Alone Again Or" van Hobotalk verscheen al in oktober 2008. De CD viel een kleine maand geleden dan ook ietwat verrassend in onze brievenbus. De hoogste prioriteit kreeg ze bijgevolg niet, maar er staat teveel mooie muziek op om ze helemaal links te liggen.
Hobotalk komt uit Schotland en maakt misschien mede daardoor americana die bewijst dat dit genre eigenlijk een heel breed gamma aan muzikale varianten groepeert. De groep bestaat al meer dan een decennium, maar bleef goed verborgen. Dat werken Marc Pilley en co ook wel een beetje zelf in de hand, door anno 2009 nog steeds geen MySpace-pagina te hebben bijvoorbeeld.
Op "Alone Again Or" doet Hobotalk onder meer denken aan Bright Eyes, JJ Cale, Johnny Cash, dEUS, Zita Swoon, The Doors, Bonnie 'Prince' Billy, Neil Young, Beck, Tom Waits, Beirut en Bob Dylan. Deze lijst is zelfs nog niet exhaustief, maar geeft al een goed beeld van de diversiteit en de kwaliteit van het materiaal.
Met "All We Know" staat er minstens 1 parel van wereldklasse op "Alone Again Or", naast een groot aantal meer dan aardige nummers. Wie zich graag in americana wil verdiepen, maar niet weet waar te beginnen, raden we deze CD graag aan als eerste stap.

Ons oordeel: 3.5/5

Links:
Hobotalk last.fm
Hobotalk homepage

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: