Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 19 februari 2009

Botanica live in VUB Kultuurkaffee op 26 februari en N9 op 27 februari

Het is alweer even geleden dat de Berlijns/New Yorkse groep Botanica, met de charismatische Paul Wallfisch als centrale figuur, op bezoek was in ons land. Hun muziek - en in bijzonder het laatste album "The Magnetic Waltz" - valt te situeren tussen Calexico en Nick Cave, met her en der een scheut 16 Horsepower.
Botanica is een band die stamt uit de jaren 90, maar de leden bewezen eind 2007 op het Berlijnse Popkomm nog in volle glorie te zijn. Getuige daarvan is onder meer het sublieme album "The Magnetic Waltz" uit datzelfde jaar. De muziek van Botanica werd heel vaak gebruikt in films en de groep kreeg de verdiende waardering eind jaren 90 toen ze toerden met o.a. 16 Horsepower, Super Furry Animals en Rocket From the Crypt.
Op 26 en 27 februari is de band te zien in respectievelijk VUB Kultuurkaffee te Brussel en de N9 te Eeklo. Deze concerten zijn de aftrap van een Duits/Oost-Europese tournee die Botanica naar Europa brengt om nieuw werk aan te kondigen. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.
Links:
Botanica MySpace
Botanica homepage
VUB Kultuurkaffee
N9

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: