Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 19 januari 2009

Zita Swoon - Dancing With The Sound Hobbyist, bijna 30 concerten over heel België en Nederland

Zita Swoon kreeg met de Band In A Box show afgelopen weekend nog een heel prominente rol op het Eurosonic Festival in Groningen. Stef Kamil Carlens had het eind 2008 ook nog druk door 2 dagen lang curator te zijn van de AB, en zorgde voor 2 avonden waarin Bob Dylan centraal stond. In de loop van 2009 krijgen we weer iets volledig nieuws, en trekt de Belgische groep samen de baan op met Rosas.
Met Dancing with The Sound Hobbyist kiest Zita Swoon voor een aanpak die het midden houdt tussen concert en danstheater, vol eigenzinnige composities. De groep maakt af en toe met samples, potten en pannen, speelgoed, oude orgeltjes en allerlei andere curieuze instrumenten grillige melodietjes of dwarse ballades. Soms vinden die hun weg naar cd’s of concerten, maar vaak blijven ze ongespeeld en dus onbesproken. In de intimiteit van het theater krijgen deze pareltjes nu alle ruimte die ze nodig hebben. Dansers van Rosas geven de muziek op het podium een extra fysieke dimensie onder begeleiding van Anne Teresa De Keersmaeker. Dans voegt een nieuwe blik toe aan de muziek, muziek laat zich inspireren door de dans.
Zita Swoon bestaat momenteel uit Stef Kamil Carlens, Amel Serra Garcia, Aarich Jespers, Bart Van Lierde, Joris Caluwaerts, Eva Gysel en Kapinga Gysel. De leden van Rosas heten Simon Mayer en Tuur Maurinus. Alle concertdata, bijna 30 in totaal, zijn te vinden op de site van Bang!
Links:
Zita Swoon MySpace
Zita Swoon homepage
Bang!

Klik hier als je zelf je mening wilt geven in onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: