Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 20 januari 2009

Placebo - nieuwe album komt in juni en verschijnt in Europa bij Pias

We schrokken even toen we eerder vandaag lazen dat Placebo een nieuwe platendeal heeft getekend. Op zich niet eigenaardig, ware het niet dat het 2de exemplaar van het contract niet naar een major gaat, maar naar de Britse vleugel van Pias, het Belgische indie label waarvan de hoofdzetel nog steeds in Brussel gevestigd is.
In juni 2009 verschijnt het 6de album van Placebo. De titel kennen we nog niet, maar we kunnen je wel al vertellen dat de nieuwe drummer Steve Forrest erop te horen is, dat David Bottril de producer was en dat Alan Moulder de mix voor zijn rekening nam. Brian Molko zei in de wolken te zijn met het contract met Pias, volgens hem de ideale partner om mee in zee te gaan in deze tijden waarin de muziekwereld constant verandert. Kenny Gates van Pias doet er nog een flinke schep bovenop. Hij vindt de plaat de beste die Placebo ooit heeft gemaakt, en bestempelt ze als waarschijnlijk het belangrijkste album uit de carrière van Placebo en de geschiedenis van Pias.
Indiestyle gokte al op Placebo als een heel belangrijke kandidaat voor Rock Werchter en/of Lowlands en Pukkelpop. Met een plaats op de affiche van Pinkpop en een release in juni is dit nu wel een quasi zekerheid.
Links:
Placebo MySpace
Placebo homepage
Pinkpop

Klik hier als je zelf je mening wilt geven in onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: