Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 24 januari 2009

My Hot Pony EP - Nu een pony, later een raspaard?

We zagen My Hot Pony begin 2008 aan het werk in de preselecties voor Humo's Rock Rally te Mechelen. Na de korte set van 3 nummers waren we er oprecht van overtuigd dat deze jongens zeker de halve finale zouden halen. Not, zo bleek achteraf. Hebben wij ons dan zo erg vergist? Op basis van wat ze brengen op hun EP denken we van niet.
De CD opent met "Naturals", een nummer dat we menen te herkennen van hun Rock Rally-set. Het begint als een traditionele rechttoe rechtaan stevige rocksong en bestuift zichzelf naar het einde toe met invloeden uit post-punk en noise. We gaan verder met "The Pearl Jam", dat begint als iets in de aard van "All Apologies" van Nirvana, en eindigt met een manier van zingen die doet denken aan Greg Dulli zo'n 15 jaar geleden toen hij het mooie weer maakte met The Afghan Whigs. Ondertussen dringt het tot de luisteraar door dat de stemmen van My Hot Pony weten wat veelzijdigheid is. "Dandy Fine" doet dan weer denken aan Kings Of Leon zonder overdreven Bryan Adams-gehalte, maar bloedt naar het einde toe wel een beetje dood.
"Cry Cry" glijdt in zijn geheel een beetje langs ons af. Beeld je iets in dat lijkt op een mix van een ballad van Aerosmith zonder wasknijper op de edele delen, en een trage van John Hiatt, maar dan minder goed. Afsluiter "Pleasure Delayer" krijgt ons wel opnieuw helemaal in de ban. Dit is melodieuze rock, opnieuw schemert er wat van Kings Of Leon door, maar het stadionelement blijft achterwege. Hele sterke melodie.
Als we vergelijken met de finalisten uit de Rock Rally, kunnen we stellen dat bijvoorbeeld groepen als Team William en The Galacticos al een stap verder staan. Toch blijven we erbij dat deze band uit het Antwerpse minstens een halve finale had verdiend, en dat deze pony, als hij braaf zijn hooi blijft eten, kan uitgroeien tot een raspaardje. Wie de EP wil bestellen vindt daarvoor de nodige info op de MySpace van de groep.
Ons oordeel: 3.5/5
Links:
My Hot Pony MySpace
My Hot Pony homepage

Klik hier als je zelf je mening wilt geven in onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: