Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 24 januari 2009

i H8 Camera - Volume 1, compromisloze CD die ruikt naar allervroegste dEUS

Wat doen mensen van dEUS, Zita Swoon, Evil Superstars, Sukilove, Rudy Trouve Septet en anderen als ze niet in de studio zitten of aan het toeren zijn met hun eigen groep? Muziek maken natuurlijk. Ze vullen een deel van hun vrije tijd met samen, en in wisselende bezetting, op te treden als i H8 Camera. In deze hoedanigheid kun je ze hier en daar tegenkomen als een gezelschap dat live improviseert. Hoe het klinkt? Dat kun je momenteel beluisteren op de CD "Volume 1", het debuut van i H8 Camera dat sinds begin deze week in de winkels ligt.

Juist, je leest deze review omdat je van ons graag toch wat meer te weten wilt komen over de CD. Voer voor liefhebbers van Kiss My Jazz, of van de allervroegste dEUS, om maar iets te zeggen. Het ruikt vaak heel erg naar "Zea", de EP die dEUS uitbracht niet zolang nadat de groep bekendheid had verworven via Humo's Rock Rally. Op de 1ste full albums van Tom Barman en co schemerde dat geluid nog regelmatig door, bijvoorbeeld in het alom bekende "Theme From Turnpike", nog steeds een publieksfavoriet.

Uit de optredens van i H8 Camera tussen 2004 en 2007 haalde Craig Ward ongeveer 53 minuten muziek en mixte het samen tot 1 nummer van 53 minuten. Goed idee of niet? Wij zijn niet echt voor. "Volume 1" bevat enkele hele sterke passages, maar voor mensen die geen liefhebbers zijn van experimentele jazz, en daar rekenen we onszelf bij, ook een aantal hele irritante. Het nadeel van deze CD is dat je de stukken die je echt niet aanstaan niet kunt wegprogrammeren of skippen. Compromisloos dus, te nemen zoals het is, of te laten. Twijfelaars kunnen ongetwijfeld wel over de streep getrokken worden door het prachtige artwork van Rudy Trouve, duidelijk een man met vele talenten.

Je zal de CD ongetwijfeld ook in enkele Antwerpse platenzaken kunnen vinden, maar in principe is hij enkel te koop via de webshop van Jezus Factory Records, het Engelse label met een groot hart voor Belgische muziek. Deze platenfirma verzorgde in Engeland recentelijk onder meer releases van Sukilove, Creature With The Atom Brain en The Rudy Trouve Septet, en komt binnen enkele maanden op de proppen met de release van het eveneens Belgische Benny Zen.

Ons oordeel: 3/5

Links:
i H8 Camera MySpace
Jezus Factory Records

Regelmatig Indiestyle updates ontvangen? Klik hier en maak je lid van onze Facebookgroep

Geen opmerkingen: