Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 25 december 2008

Smashing Pumpkins - If All Goes Wrong, 5 uur heen en weer geslingerd tussen intimiteit en vuurwerk

Het heeft even geduurd voor we aan de bespreking van "If All Goes Wrong" toekwamen. Deze 5 uur durende DVD set van Smashing Pumpkins ging in première tijdens het Filmfestival van Gent, en is voor gewone stervelingen te koop sinds 24 november. Je enkele keren door 5 uur beeldmateriaal wurmen om je een duidelijk idee te kunnen vormen van wat het waard is, je bent er even mee zoet.
De beelden op de 2 DVD's zijn in elk geval prachtig. 12 camera's zorgden ervoor dat afwisseling troef is en dat je geen detail hoeft te missen. Hoewel Billy Corgan en zijn vrienden en vriendinnen zeker geen volledig nieuwe sound laten horen tijdens de gefilmde repetities en concerten, is er toch genoeg ruimte voor nieuwigheden. Tijdens de homecoming concerten die aan de basis lagen van de film speele de groep een groot aantal nieuwe nummers, waarvan er sommige pas de dag van het concert waren geschreven.
We hadden het nog nooit zo gezien tot we deze dubbele DVD in handen kregen, maar Smashing Pumpkins zijn eigenlijk de ideale band om met muziek de eindejaarssfeer weer te geven. Net zoals ze de verpersoonlijking kunnen zijn van het meest intimistische kerstnummer, zo kunnen ze ook knallen als het lawaaierigste vuurwerk. Zelf verkiezen we de rustige Pumpkins, maar ook wie de meer chaotische stukken verkiest komt op "If All Goes Wrong" ruim aan zijn of haar trekken.
5 uur repetities, concerten en interviews, mooi in beeld gebracht. Wat moet er nog meer zijn? Niet veel. Je houdt van de muziek van deze groep, of je doet dat niet. Voor de fans is dit in elk geval een prachtige DVD. Voor de anderen mogelijk een aangename kennismaking. Tenzij je een notoire Pumpkinshater bent. In dat geval vrezen we dat "If All Goes Wrong" je ook niet zal overtuigen.
Ons oordeel: 3.5/5
Links:
Smashing Pumpkins MySpace
Smashing Pumpkins homepage

Klik hier en join de Indiestyle group op Facebook

Geen opmerkingen: